banner564

Başkan Vekili Uluçay

Gemi faciasını araştıracak olan komitenin başkanı Atun oldu

Başkan Vekili Uluçay

Girne Limanı açıklarında meydana gelen gemi faciasını araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komitesi’nin başkanlığına UBP Milletvekili Sunat Atun seçildi.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun kararıyla oluşturulan “30 Ağustos 2026 Tarihinde Girne Limanı Açıklarında Meydana Gelen Gemi Faciasının Araştırılmasına İlişkin Meclis Araştırma Komitesi”, Meclis Başkanı Ziya Öztürkler’in çağrısıyla toplandı.
Komitenin ilk toplantısında başkan ve başkan vekili oybirliğiyle belirlendi. Buna göre komite başkanlığına UBP Milletvekili Sunat Atun, başkan vekilliğine ise CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay seçildi.
Komitenin diğer üyeleri UBP’den Resmiye Eroğlu Canaltay ve Hasan Küçük, CTP’den ise Fikri Toros olarak belirlendi.
Başkan ve başkan vekilinin seçilmesinin ardından komite kendi arasında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sinan
Sinan - 1 ay Önce

Gemi Enkazını ve Kayıpları (50 Metredrn Su yüzüne çıkaramayan KKTCnin Enkazı araştırma Komitesinin işi ne olacak acaba ? 550 Metre Deniz dibinden Enlaz çıkarabilen Dünyada sadece üç veya Beş Ülke vardır KKTCnin Sayın araştırma Komitesi bu Yabancı Dev şirketleri KKTC gibi Kimsenin tanımadığı yasaklanmış bir Ülkeye getirebilecek mi acaba ?

SIRADAKİ HABER

banner582

banner471

banner628

banner474