banner564

Başkent pırıl pırıl olacak

LTB’nin yaz aylarının gelmesiyle birlikte başlattığı bölgesel temizlik çalışmaları yoğun şekilde sürüyor

Başkent pırıl  pırıl olacak
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) yaz aylarının gelmesiyle birlikte başlattığı bölgesel temizlik çalışmaları yoğun şekilde sürüyor.
    LTB’den yapılan açıklamaya göre, iş sağlığı açısından sıcak havalardan etkilenmemek için mesaiye erken başlayan ekiplerin öğleden önce tamamladığı çalışmalarda; başkentte boş arsalardaki otları sıyırıyor, çöp topluyor, sokak ve mahalle araları ile kaldırımları temizliyor.
    Daha etkin ve eş zamanlı temizlik yapılabilmesi adına ihaleye çıkılmak suretiyle hizmet alımı şeklinde gerçekleşen çalışmalar 3 ayrı kolda; Haspolat-Hamitköy, Ortaköy-Metehan ve Çağlayan-Yenişehir bölgelerinde yapılıyor.
    Haspolat’ta tamamlanan temizlik işleri Hamitköy bölgesinde sürüyor. Ekipler buradan Dumlupınar bölgesine geçecek.
   Ortaköy bölgesinde ise temizlik işlerinin yarısı tamamlandı. Ekipler buradan Metehan bölgesine geçecek. Öte yandan Çağlayan’da başlayan çalışmalar Yenişehir’de devam ediyor.
   Çağlayan ve Köşklüçiftlik’in bir kısmında temizlik işleri bitirilirken, Yenişehir’de sona gelindi.
    Bu bölgede çalışmaların tamamlanmasının ardından ekipler; Köşklüçiftlik, Kumsal, Göçmenköy, Taşkınköy, Marmara ve Kızılay bölgelerine geçecek.

Harmancı, konuk ekipleri kabul etti
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi’nin (FOGEM) düzenlediği 11. Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Festivaline katılacak konuk ekipleri kabul etti.
Harmancı, kabulde, konuk ülkelerin çocuklarını başkent Lefkoşa’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.
5 gün sürecek festivalde sahne gösterilerinin Lefkoşa bölümü, dün Garfield Restoran bahçesinde yer aldı.
  20 Haziran 2 kadar sürecek festivale, Türkiye, Ukrayna, Fransa, Rusya, Azerbaycan ve Bulgaristan’dan, halk oyunları ekipleri katılıyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2017, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473