banner564

“Baskıcı Anlayışa Hayır”

Meclis salonuna giren toplam 21 öğretmene açılan “haneye tecavüz” davaları protesto edildi

“Baskıcı Anlayışa Hayır”
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Lefkoşa Polis Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Meclis önünde eylem yaparak, “Göç Yasası eylemleri” sırasında 2 Nisan’da milletvekillerine yasa değişikliği önerilerini sunmak üzere Meclis salonuna giren 7’si KTÖS, geri kalanları KTOEÖS üyesi toplam 21 öğretmene açılan “haneye tecavüz” davalarını protesto etti.
KTÖS üyesi 2011 yılı sonrası işe giren öğretmenlerin katıldığı eylemde, “Eşit İşe Eşit Ücret” ile “Baskıcı Anlayışa Hayır” pankartları açılırken, öğretmenler ile KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil’e açılan davada “şikayetçi” olarak görülen Meclis Başkanı Sibel Siber de protesto edildi. 
KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, eylemlerde yaptığı konuşmalarda, KTÖS olarak “Göç Yasası” diye nitelendirdikleri “Kamu Çalışanlarının Aylık Maaş Ücret ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’na” karşı yaptıkları eylemler kapsamında 2 Nisan tarihindeki Meclis oturumuna da katıldıklarını ve buraya girerken yasal olarak kimlik kartlarını ibraz ederek içeriye girdiklerini anlattı. 
Elcil, oradaki eylemin ardından Meclis Başkanı Sibel Siber’in şikayeti üzerine 21 öğretmene dava açıldığını ve bu davaların bugün poliste kendilerine verildiğini ifade ederek, Meclis’i, Meclis Başkanı’nı ve mensubu olduğu CTP-BG’yi eleştirdi. 
Şener Elcil, Milli Eğitim Bakanlığı önünde ise Milli Eğitim Bakanı’nı istifaya çağırarak, bakanın “eğitimden anlamadığını, eğitime ve öğretmene sahip çıkmadığını” öne sürdü. 

KTOEÖS’te eylem yaptı
Öte yandan Kıbrıs Türk Orta Eğitim öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) dün Cumhuriyet Meclisi ve Maliye Bakanlığı önünde eylem yaptı.
Eylemde Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın yürürlükten kaldırılması istendi; “Göç Yasası eylemleri” sırasında 2 Nisan’da milletvekillerine yasa değişikliği önerilerini sunmak üzere Meclis salonuna giren 7’si KTÖS, geri kalanları KTOEÖS üyesi toplam 21 öğretmene açılan “haneye tecavüz” davaları protesto edildi ve 2011 yılı ve sonrası istihdam edilen öğretmenlere hazırlık ödeneği ödenmesi için Maliye Bakanlığı’na dilekçe sunuldu.
Eylemde öğretmenler “Göç yasasını kaldırmandınız, haklarımızı çaldınız, davayı bize açtınız, bizi yıldıramayacaksınız” yazılı pankart taşıdı.
KTOEÖS Lokalinde buluşan öğretmenler önce Meclis’e yürüdü. 

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473