banner564

‘Batıyoruz, kurtarın’

26 Bin Euro karşılığında 13 Bangladeşli mültecinin bindirildiği tekne Tatlısu açıklarında su aldı

‘Batıyoruz, kurtarın’
banner598

Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’a yasa dışı yollardan sokulan 13 Bangladeşli göçmeni yine yasa dışı bir şekilde ülkeden çıkarmaya çalışan 53 yaşındaki tekne kaptanı Ekrem Kale ile suç ortakları batma tehlikesi geçirince yakalandı. 
Tatlısu açıklarında teknenin su almaya başlaması üzerine Ekrem Kale, Girne Sahil Güvenlik’ten yardım talep etmek zorunda kaldı. Ekipler, batmaya başlayan teknedeki göçmenleri kurtarırken, kaptan gözaltına alındı. 
Yapılan soruşturmada insan tacirlerinin Bangladeşlilerden, kişi başı 2 bin Euro aldıkları belirlendi. Zanlı Kale ile kendilerini Türkiye’ye götürmek için kişi başı 2 bin Euro para verdiklerini itiraf eden göçmenler M.H.S., M.K.I., M.A.I., M.A.R., R.H., S.S., M.R., I.A., J.I., M.S.M., M.H.T., ve M.A.,  dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 

Aranan kişiler var  
Polis Memuru Kader Çamlıbelli, zanlıların “Askeri yasak bölgeyi ihlal”, “KKTC’ye kanunsuz giriş” ve “gizli ittifak” suçlarından tutuklandıklarını söyledi. 
Polis memuru Kader Çamlıbelli, önceki gün saat 16.00 raddelerinde Ekrem Kale’nin “Travila” isimli 6 metre uzunluğundaki tekne ile Elexus Hotel’in 100 metre doğusunda bulunan deniz kıyısından KKTC kanunsuz olarak giriş yaptığını kaydetti. Çamlıbelli, zanlı Kale’nin Mart ayında KKTC’ye yasal olmayan yollardan giriş yapan zanlı Mohammad Asaduzzaman ve şu an aranmakta olan iki kişi ile birlikte anlaşarak Bangladeşli 13 kişiyi yasa dışı ülkeden çıkarmak için anlaştıklarını belirtti. 

Sahil güvenlik yakaladı  
Çamlıbelli, kaptan ile birlikte 13 kişinin “Travila” isimli 6 metre uzunluğundaki tekne ile kanunsuz yollardan KKTC’den çıkış yapıp yine kanunsuz yollardan Türkiye Cumhuriyetine giriş yapmak için Elexus Hotelin 100 metre doğusunda bulunan deniz kıyısından ayrıldıklarını kaydetti. Polis, kaptan ve zanlıların Tatlısu’nun 11 deniz mili kuzey doğusunda sabah saat 04.30 sıralarında teknenin su alarak batma tehlikesi geçirmesi sonucu Girne Sahil Güvenlik ekibi tarafından yardım istediklerini söyledi. 
Çamlıbelli, soruşturmanın devam ettiğini aranan kişilerin olduğunu belirterek tüm zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474