banner564

Bedeli ağır oldu

Yurt dışına ihraç edilmek üzere paketlenen 700 kilo hellimi çalan Mehmet Reşit Karakuş’a 15 ay, Abdul Metin Alkan’a da 12 ay hapislik verildi

Bedeli ağır oldu
banner598

 Güzelyurt Sanayi Bölgesi’ndeki Kırmızıgil Trading Ltd.’e ait hellim fabrikasında 700 kilo hellim çaldıkları gerekçesiyle yargılanan Mehmet Reşit Karakuş ile Abdul Metin Alkan hakkındaki dava karara bağlandı. 

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar hapse mahkum edildi. 
Mahkeme, Mehmet Reşit Karakuş’u 15 ay, Abdul Metin Alkan’ı ise 12 ay hapis cezasına çarptırdı.
Kararda öncelikle olgular aktarıldı. 
Sanıkların 27 Eylül ile 28 Eylül 2018 tarihleri arasında yurt dışına ihraç edilmek üzere paketlenen ve fabrikadaki buzlukta muhafaza edilen bin 400 kilogram hellimi çaldıkları belirtildi.
Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sanıkların itham edildiği “Dükkan açma” ve “Müstahdem tarafından sirkat” suçlarının 7 yıla kadar hapislik cezası öngören çok ciddi suçlardan olduğunu belirtti. 
Dava konusu suçların son 10 yıl içinde 8 kez ağır ceza mahkemelerinin gündemini oluşturan ikinci suç türü olduğuna değinen Yargıç Sağer, bu suçların yaygınlaştığına vurgu yaptı. 
İki sanığın 28 Eylül 2018 tarihinde saat 01.00’de Kırmızıgil Et Pazarı’na girdiklerini anımsatan Sağer, 700 kilogram ağırlığında 17 bin TL değerinde hellimleri planlayarak çaldıklarına ve bir kısmını 5 farklı kişiye sattıklarına değindi. 
Sağer, sanıkların lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip oybirliği ile sanık Mehmet Reşit Karakuş’a 15 ay, Abdul Metin Alkan’a ise 12 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473