banner564

Cumhurbaşkanı Akıncı, FODER’in sergisinin açılışını yaptı

“Mimari yansımalar”

Cumhurbaşkanı Akıncı, FODER’in sergisinin açılışını yaptı
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği’nin (FODER) Kültür Dairesi’nin katkılarıyla düzenlediği “Mimari Yansımalar (Architectural Reflections)” sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği tarafından düzenlenen her serginin bir önceki sergiye oranla daha fazla insanın ilgisini çektiğini gözlemlediğini kaydeden Akıncı, düzenlenen sergilere artan ilgilinin, yapılan güzel işlerin takdir gördüğünün göstergesi olduğunu dile getirdi.
Güzelliklerin yanı sıra, yıllar içerisinde ülkede çarpık yapılaşmanın da oluştuğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, fotoğraf sanatının, güzellikleri yansıtırken, çarpıklıkları, yanlış yapılaşma ve yanlışları da yansıtması gerektiğini söyledi.
Lefkoşa Türk Belediyesi başkanlığı görevinde bulunduğu 1976-1990 yılları arasında, Lefkoşa Kültür Sanat Şenlikleri düzenlendiğini belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, o dönemde tiyatro, resim, karikatür sanatıyla ilgili sergi ve etkinlikler gerçekleştiren şenliklerde fotoğraf sergileri de düzenlendiğini anımsattı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Atatürk Kültür Merkezi Büyük Sergi Salonu’ndaki serginin açılışı öncesinde, serginin gerçekleşmesine katkıda bulunan Kültür Dairesi Sorumlusu Nuri Ünüçok ve Mimarlar Odası Başkanı Türker Aktaç’a plaketlerini sundu.
Sergide 34 üyenin, dünyanın çeşitli ülkelerinde çektiği 129 fotoğrafı sergileniyor. Sergi 23 Mart’a kadar gezilebilecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474