banner564

Belediyelerden istenen para 258 milyon

Elektrik Kurumu’nun 279 milyon liralık borcuna karşılık 396 milyon lira alacaklı olduğu iddia edildi

Belediyelerden istenen para 258 milyon
banner598

Sedef BOŞNAK
   Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Genel Başkanı Kubilay Özkıraç, KIB-TEK’in borcundan çok devletten alacağı olduğunu yineledi ve borçları kalem kalem açıkladı.
   Başkan Kubilay Özkıraç, tavırlarının çok net olduğunu ifade ederek, yönetim kurulu üyelerini, bugün olağanüstü toplayarak, süresiz grev tarihini belirleyeceklerini duyurdu. Özkıraç, grev tarihinin 2 Eylül’de açıklanacağını belirtti.
Diyalog2a konuşan Kubilay Özkıraç, KIB-TEK’in borcundan çok alacağı olduğuna vurgu yaptı ve “Kurumun, devlet ve ona bağlı olan kurumlardan alacağı 396 milyon TL’dir. Halk görevini yerine getirip, borcunu ödüyor, devlet ödemiyor” dedi.
   Devlet ve devlete bağlı olan kurumların, KIB-TEK’e olan borçlarını ödemediğini savunan Kubilay Özkıraç, KIB-TEK’in tahsilat oranının yüzde 95 olduğunu yineledi.
   Kubilay Özkıraç, KIB-TEK’in, Maliye Bakanlığı’ndan 103 milyon TL, BRTK’den 2 milyon TL, camilerden 1 milyon 300 bin TL, belediyelerden 258 milyon TL, sulama birliklerinden 17 milyon TL ve taksitlendirilmiş alacakları olduğunu duyurdu.

Olumlu adım yoksa grev kapıda
   Tahsilatta sıkıntı olduğunu ifade eden Özkıraç, şöyle dedi:
   “Devlet ve ona bağlı olan kurumların tahsilatında büyük sıkıntı var. Halk görevini yerine getirip, borçlarını zamanında ödüyor. Biz, KIB-TEK’te örgütlü bir sendikayız, elektrik kesme yetkimiz yok. Borçların ödenmesi için baskı yapıyoruz. Vereceğimiz 279 milyon TL, alacağımız 396 milyon TL. 
   Gerekli santrallerin alınmaması ve borçların ödenmemesi halinde, tavrımız bellidir. Bir önceki hükümet 4 santral alımı için ihaleye çıkmıştı, yeni hükümet bu ihaleyi geri çekti. Şimdiki hükümetin küçük ortağı HP’nin de bu ihale altında imzası vardı. Hükümete görevini yapması için çağrı yapıyoruz. Aksi halde doğacak sorunlardan biz sorumlu değiliz. Halkın zarar görmemesi için elimizden geleni yapacağız ancak süresiz grev ciddi şekilde etki yaratacak. Toplumu incitmeyecek formüllerimiz var. Yönetim ciddi şekilde rahatsız olacak. Tavır nettir, olumlu adım atılmazsa, grev kapıdadır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474