banner564

“Ölümleri durdurun”

Eski eşi tarafından vahşice katledilen ve tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran Emine Bulut cinayeti KKTC’de de protesto edildi

“Ölümleri durdurun”
banner598

Kırıkkale'de eski eşi tarafından bıçaklanan ve son sözleri “Ölmek istemiyorum” olan Emine Bulut cinayeti dün Kadın Meclisleri Platformu tarafından protesto edildi.
Gazimağusa Meydanında toplanan kadınlar,  Emine Bulut'un eşi tarafından öldürülmesini ve kadına yönelik şiddet olaylarını protesto etti.
“Katledilen kadınlar isyanımızdır, erkeklerin adamlığa ihtiyacı var, ölmek istemiyoruz, hür doğdum hür yaşarım, kime ne, bu dünyada dört şey olmayacaksın; kadın, çocuk, ağaç, sokak hayvanı” yazılı dövizlerle eylemi gerçekleştiren kadınlara bazı erkekler de destek oldu.
Protesto yapılan açıklamaların ardından son buldu. 

Ölmek istemiyoruz
Kadın Meclisleri Üyeleri adına konuşan Elif Gözübüyük şunları ifade etti:
“Sözleri “Ölmek istemiyorum” olan Emine Bulut ve öldürülen tüm kadınlar için buluştuk. 
Bir kadın 10 yaşındaki kız çocuğunun ‘anne lütfen ölme’ feryatları arasında can verdi.
Bunları kadınlara reva görenler utansın. 
Emine’nin ‘Ölmek istemiyorum’ sözlerini hiçbir zaman unutturmayacağız. 
Kadınların hayata kalması için bir şifre artık herkes kararını verecek; ya kadınların öldürülmeden, şiddet görmeden yaşamaları için kadınların yanında yer alacaksınız; ya da saldırılarınıza devam edip Emine Bulut’u, Özgecan Aslan’ı öldürülenlerin yanında yer alacaksınız. Kadın cinayetleri afet değildir, cinayetlerini durdurmak mümkündür. Kadınları güçlendiren politika yükümlülükleri yerine getirmelidir.
Çocuğunun gözleri önünde öldürülen, "Ölmek istemiyorum" diye haykıran Emine Bulut tüm kadınların çığlığıdır. Son sözleri tüm kadınların sözüdür. Mücadelemizle öldürülen tüm kadınların hesabını soracağız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473