banner564

Bengihan: Somut adım istiyoruz

Cezaevinde örgütlü sendikalar, gardiyanların sorunlarının 21 Aralık’a kadar çözülmemesi halinde süresiz grev uyarısında bulundu

Bengihan: Somut  adım istiyoruz
banner598
KTAMS ve KAMU-SEN dün, Merkezi Cezaevi’nde görevli gardiyanların derece yükselmeleri taleplerinin 21 Aralık tarihine kadar Kamu Hizmeti Komisyonu’na gönderilmemesi halinde cezaevinde süresiz grev dahil, etkili eylemler yapacaklarını açıkladı.
KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan konuşma yaparken, KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan da ortak açıklamayı okudu. 
Mehmet Özkardaş, gardiyanlığın riskli bir meslek olduğunu belirtti. Cezaevinde amacın tutuklu ve yükümlülerin rehabilitasyonu olduğunu söyleyen Özkardaş, “çağdışı bir durumda olan binayla” bunların başarılamayacağını kaydetti. 
Ahmet Kaptan, gardiyanların terfi sorununun 21 Aralık tarihine kadar çözümlenmemesi ve yeni Merkezi Cezaevi binası ile ilgili kabul edebilecekleri bir adım atılmaması halinde süresiz grev dahil yasal eylem haklarına başvuracaklarını ifade etti. 
KTAMS Genel Sekreteri Güven Bengihan da ortak basın açıklamasını okudu. 
Bengihan, yeni Teşkilat Yasası’nın Meclis’ten geçmesine rağmen derece terfileri ile ilgili yetki taleplerinin Başbakanlıkta takılıp kaldığını kaydetti. 
Sabırlarının tükendiğini belirten Bengihan, yeni cezaevi ile ilgili somut adımları görmek istediklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474