banner564

Berova: Ülkeye hayırlı olsun

Devlet okullarında 34 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor

Berova: Ülkeye  hayırlı olsun
banner598
Devlet okullarında eğitim alan yaklaşık 34 bin öğrenci bugün ders başı yapıyor.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, İlköğretim Dairesi’ne bağlı okullarda, 4 yaştan ilkokul 5’inci sınıfa kadar yaklaşık 20 bin öğrenci yeni eğitim yılına başlıyor.
Genel Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı ortaokul ve liselerde ise yaklaşık 10 bin öğrenci ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı ortaokul ve liselerde yaklaşık 3 bin 400 öğrenci bugün ders başı yapacak.
Bir kısmı geçen hafta ders başı yapan özel okulların geri kalanları da bugün yeni eğitim yılına başlıyor. Geçen yılın verilerine göre, özel okullarda, okul öncesinde 3 bin 188, ilkokullarda 3 bin 484, ortaokullarda bin 467 ve liselerde bin 740 öğrenci eğitim görüyor.
Yeni yapılan münhallerle, devlet okullarında bu yıl 3 bin 731 öğretmen görev yapacak.
Buna göre, 4 yaştan ilkokul 5’inci sınıfa kadar bin 460; Genel Ortaöğretim Dairesi’ne bağlı okullarda bin 800; Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı okullarda 471 öğretmen görev alacak.

“Öğrencilik, hayatın en güzel dönemi”
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlaması vesilesiyle mesaj yayınladı. Berova, mesajında, yeni eğitim-öğretim yılının öğretmenlere, öğrencilere, velilere, eğitim için emek veren herkese ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.
Öğrencilere seslenişinde, öğrenci olarak geçirecekleri yılların hayatlarının en güzel dönemi olduğunu ancak bu dönemi yaşarken, yerine getirilmesi gereken sorumluluklar da bulunduğuna işaret eden Berova, şöyle devam etti:
“Bilgi ve teknoloji çağının gerisinde kalmadan yaratıcı, üretken kişiler olarak yetişmeniz ve kendinizi hayata hazırlamanız gerektiğini unutmayınız. Yeniliklere açık, araştıran öğrenciler olarak; planlı, programlı ve düzenli çalışmayı alışkanlık haline getiriniz. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Sizler de kendinize inanın ve güvenin. Göreceksiniz ki başarılı olmak sizin için zor olmayacaktır.”

“En önemli görev öğretmenlere düşüyor”
Berova, öğretmenlere de seslenerek, “öğrenen, konuşan, tartışan, soran, sorgulayan, okuyan, kendini yenileyen bireyler yetiştirmek için en önemli görev, siz değerli öğretmenlerimize düşmektedir” mesajı verdi.
Berova, “Öğretmenliğin bir özveri mesleği olduğunun bilinciyle, ülkemizin her köşesinde bakanlığımızın temsilcisi olarak görevinizin başında bulunmanızdan, bu onurlu hizmeti en iyi şekilde gerçekleştirme duygunuzdan dolayı sizleri takdir ediyorum” dedi.
Berova, şöyle devam etti:
“2017-2018 eğitim-öğretim yılının eğitim sistemimizin varlık nedeni öğrencilerimize, her türlü değişime ve teknolojik gelişmeye rağmen yeri doldurulamayan öğretmenlerimize, yöneticilerimize, idari ve yardımcı tüm personele ve velilerimize hayırlı olmasını temenni eder, başarılı bir eğitim-öğretim yılı dilerken sizlere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şu cümlesini hatırlatmak isterim: Eğitimdir ki, bir ulusu ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır ya da tutsaklığa ve düşkünlüğe sürükler."

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2017, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474