banner564

Betonlaşmaya hayır

Biyologlar Derneği, bazı sivil toplum örgütleri, Glapsides Plajına yapılan yürüyüş yolunu protesto etti

Betonlaşmaya hayır
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Biyologlar Derneği ve bazı sivil toplum örgütleri dün, Gazimağusa’da bulunan Glapsides Plajına belediye tarafından inşa edilen beton yürüyüş yolunu protesto etti.
Eski belediye başkanı Oktay Kayalp, CTP Gazmağusa Milletvekilleri Erkut Şahali, Teberrüken Uluçay ve Dr. Arif Albayrak’ın yanı sıra bazı sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği eylem sırasında plajda bulunan belediye gazinosunda yüksek sesle müzik çalınması dikkat çekti.
  
Sarpten: Glapsides’e sahip çıkıyoruz
Biyologlar Derneği adına açıklama yapan Hasan Sarpten, adanın son kalan doğal sulak alanı açısından ekolojik önemi bulunan ve 2008 yılında bakanlar kurulu kararıyla özel çevre koruma bölgesi ilan edilerek koruma altına alınan Glapsides’te yapılaşma izni verilmesinin hiçbir kurumun yetkisinde olamayacağını söyledi.
Sarpten, Glapsides’te uygulanan projenin tamamen yapılaşma ve betonlaştırma hareketi olduğunu ifade etti. Sulak alanların ve kumulların betonlaştırılmasının kabul edilemeyeceğini vurgulayan Sarpten, bu işlemi yapanların doğaya karşı büyük bir suç işlediğini savundu.  
Bu suçun daha fazla devam etmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Sarpten, Gazimağusa Belediyesi’nin inat ve ısrarından vazgeçerek Mağusa için büyük bir değer olan Glapsides Sulak Alanındaki bu akıl almaz projeyi derhal durdurması gerektiğini söyledi.
Sarpten ayrıca Çevre Koruma Dairesi’nin yaptığı yanlışı düzelterek hiçbir denetim yapmadan masa başında vermiş olduğunu iddia ettiği izni iptal etmesi gerektiğini savundu.

Adalıer: Bize ahşap yapı olacağını söylediler
Gazimağusa Belediye Meclis üyelerinden Erol Adalıer ise yaptığı açıklamada, projenin ilk olarak kendilerine sunulduğunda yolun ahşap yapı olacağının söylendiği ve bunun üzerine onay verdiklerini, ancak onayın ardından ellerine geçen projede yolun betonarme yapı olacağını öğrendiklerini ileri sürdü.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473