banner564

Bilgi aldılar

Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği, YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret etti

Bilgi aldılar
banner598
Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği açılışı 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nda yapılan YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret etti.
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre; Kuzey Kıbrıs Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Tomris Güven, yönetim kurulu ile dernek üyeleri YDÜ Hayvan Hastanesi’ni ziyaret etti. Dernek başkan, yönetim kurulu ve üyeleri, YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, YDÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer M. Esendal ve Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene, hastane ve öğretim üyeleri tarafından karşılanarak YDÜ, Veteriner Fakültesi ve Hayvan Hastanesi hakkında bilgi aldı.

Ergene:  Önde gelen hedeflerimiz
Ziyarette laboratuvarlar, acil müdahale servisleri, teşhis tanı merkezleri, ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri ve tedavi üniteleri gibi birimler hakkında detaylı bilgi veren Hayvan Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene, “Veteriner fakültemizin açıldığı günden bu yana sosyal sorumluluk projelerine büyük önem vererek pek çok faaliyet gerçekleştirdik. Hayvan hastanemizin açılması ile birlikte bu alandaki sosyal sorumluluk projelerimiz de ivme kazandıracağız” dedi. YDÜ Hayvan Hastanesi’nin çok güçlü bir altyapıya sahip tam teşekküllü olduğuna dikkat çeken Ergene “laboratuvarımız bütün veteriner hekimlerimizin kullanımına açık ve hizmetindedir” diye konuştu.

 Sayıner: Bütün hastalıklara tanı koyabilecek kabiliyetteyiz
Laboratuvar sorumlu hekimi Dr. Serkan Sayıner de yaptığı konuşmada laboratuvarın hemen hemen bütün hastalıklara tanı koyabileceğini vurgulayarak tam kan sayımı, hematoloji gibi alanlarda 48 farklı analizin çok hızlı bir şekilde yapılabildiğine dikkat çekti. Sayıner, ayrıca laboratuvarda floresan mikroskop ile de 50’ye yakın hastalığın teşhisinin yapılabildiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2014, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473