banner564

Bir istifa daha 

Elektrik Kurumu hem kaynak arıyor, hem de tepkilere yol açan terfilerle uğraşıyor

Bir istifa daha 
banner598

Pelin YÜKSELAY
Mali açıdan ciddi bir kriz içinde bulunan Elektrik Kurumu, diğer yandan ‘yazılı sınava’ gerek duymadan mühendislik terfileriyle uğraşıyor.
   Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre; yürürlükteki mevzuata göre mühendislerin terfi alabilmesi için ya yazılı sınav veya sözlü sınav ya da her ikisi yapılabilir. Şimdiki yönetim kurulu ise başlangıçta yönetim kurulu ise yazılı sınavın ve mülakatın da olacağı bir yöntemi savunuyordu ve bu konuda görüş birliği vardı.
   Ancak CTP kanadının öngördüğü kişinin sadece mülakatla atanması yönünde adım atılınca, yönetim kurulunda TDP ve HP temsilcileri buna itiraz etti. Ardından CTP’li üyelerden Halil Akansel de sadece sözlü sınava itiraz etti. Ancak oy çokluğu ile sözlü terfi yöntemi uygulanınca bu kez görevinden istifa etti.
   Son bir yıl içinde CTP’li KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı ve yine CTP’li 2 yönetim kurulu üyesi görevinden istifa etmiş oldu.

AKSA ödeme bekliyor
Elde edilen bilgilere göre KIB-TEK’in mali sıkıntısı giderek artıyor. Güvenlik Kuvvetleri’nin 20 milyon, Barış Kuvvetleri’nin de 90 milyon liraya ulaşan elektrik borcunun ödenmemesi nedeniyle, AKSA’ya olan borçlar ödenemiyor.
   Bu durumda kurumun yeniden borçlanmaya gitmesi bekleniyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473