banner564

Bir tarih göçtü

Bandabulya ve Arasta Çarşısının sembolü haline gelen görme engelli 88 yaşındaki Ali Dayı yaşamını yitirdi

Bir tarih göçtü
banner598

Melin DOBRAN
Bandabulya ve Arasta çarşısının sembolü haline gelen görme engelli 88 yaşındaki Ali Dayı (Ali Özyamacı) dün sabah hayatını kaybetti. Arasta bölgesinde 70 yıldır seyyar meyve sebze satan Ali Dayı’nın ölümü Lefkoşa’yı yasa boğdu. Ali Özyamacı'nın 22 Mart tarihinde Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Dâhiliye Servisi'nde tedaviye alındığı ancak tüm müdahalelere rağmen 26 Mart tarihinde hayatını kaybettiği açıklandı.
Ali Dayı’nın ölümü Lefkoşa esnafı çevresinde büyük üzüntü yaratırken, cenazesi dün öğlen ezanına müteakip Lefkoşa İsmail Safa Camisi’nde kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Lefkoşa Kabristanlığına defnedilen Ali Dayı’yı sevenleri ve akrabaları dualarla uğurladı. 

Harmancı: Şehrin başı sağ olsun
Çocukluğunda geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı gözleri görmeyen Ali Dayı, 70 yıl boyunca seyyar meyve sebze satarak yaşama tutunmaya çalıştı. Ölümünden iki hafta önceye kadar çalışmaya devam eden Ali Dayı, çevre esnafı tarafından sevilen ve sayılan biriydi. Yaz kış demeden çalışan ve ekmek parasını kazanan Ali Dayı’nın ölümü Lefkoşalıları yasa boğdu. LTB Başkanı Mehmet Harmancı da Ali Dayı’nın hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Harmancı’nın paylaşımı şöyle: Şehrin önemli simgelerinden Ali Dayı'mızı kaybettik, geriye 2017 yılında en sevdiği yer olan Bandabuliya'da yapılmış resmi kaldı... Şehrin başı sağ olsun...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473