banner564

‘Bırakın beni’

Yarım gram uyuşturucu nedeniyle tutuklanan genç, mahkemeye götürülürken kriz geçirdi

‘Bırakın beni’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Vadili’de uyuşturucu operasyonu düzenleyen Narkotik Şube Ekipleri, yarım gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirirken, Erdoğan Karakayalar isimli zanlıyı gözaltına alarak mahkeme huzuruna çıkardı. Erdoğan Karakayalar, mahkeme çıkışı gazetecileri karşısında görünce adeta çılgına döndü.
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Nurettin Enginer, 20 Mart 2017 tarihinde alınan bir ihbar ışığında, Vadili’de uyuşturucu operasyonu düzenlendiğini ve zanlının evi ile aracında arama gerçekleştirildiğini söyledi. 
Yapılan aramalar sonucunda zanlının aracı içerisinde yarım gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ile bir adet uyuşturucu kalıntısı içeren sigara izmariti bulunduğunu anlatan Enginer, mesele kapsamında zanlının gözaltına alındığını söyledi.

Yapacak çok iş var
Soruşturmanın henüz yeni başladığına dikkat çeken ve uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderileceğini belirten Enginer, uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunduğu cüzdanın da parmak izi incelemesine gönderileceğini ifade etti ve zanlının soruşturma maksatlı 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Doktor kontrolünden geçecek
Zanlı avukatı Batur Sağlamer tutukluluk talebine itiraz etmezken, zanlının epilepsi hastası olduğunu ve krize girme ihtimali olduğunu belirterek, mahkemeden zanlının doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti. Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi. Hacımulla, ayrıca zanlının doktor kontrolünden geçirilmesine direktif verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473