banner564

Birleşme umudu suya düşer”

Güney Kıbrıs’ın Dışişleri Bakanı Kasulidis, Rumların çözüm planını yeniden reddetmesinin, helenizm için fevkalade olumsuz sonuç doğracağını belirtti

Birleşme umudu suya düşer”
banner598

Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Dışişleri Bakanı Yannis Kasulidis, Rum tarafının çözüm planını yeniden reddetmesinin hem Kıbrıs hem de Helenizm için fevkalade olumsuz sonuçları olacağını söyledi.

Kasulidis, Atina'da yayımlanan haftalık "Realnews" gazetesindeki demecinde, geçen zamanın Ada'daki sorunun çözümüne yardımcı olmadığını belirtti.

Kasulidis, "Her yeni çabanın başarısızlıkla sonuçlanması yeniden birleşme konusundaki umutları gittikçe azaltıyor, mevcut durumu koruyor, Kıbrıs'ı bölünmeye ve böyle bir gelişmenin tüm getirilerine bir adım daha yaklaştırıyor. Rum tarafının çözüm planını yeniden reddetmesinin Kıbrıs ve genel olarak tüm Helenizm için fevkalade olumsuz sonuçları olacağından kimsenin şüphesi olduğunu sanmıyorum" değerlendirmesini yaptı

Kıbrıs'ta müzakerelerin yeniden başlatılmasıyla ilgili tarafların anlaşmaya vardığı ortak açıklama metninde farklı şekilde yorumlanabilecek bazı noktalar bulunduğunu ifade eden Kasulidis, eş zamanlı referandumların gerçekleştirilmesinin üç aydan fazla bir süre alabileceğini kaydetti.

 

"Türkiye’nin ihtiyaçları göz önünde...”

Güney Kıbrıs Rum yönetimi hükümet sözcüsü Hristos Stilyanidis ise Kıbrıs'ta "iyi bir çözüm" bulunması için enerji konusunun değerlendirilebileceğini ifade etti.

Ethnos gazetesine açıklamalarda bulunan Stilyanidis, "Rum lider Nikos Anastasiadis'in, hidrokarbon konusunu çözüm sürecinden ayrı tutmakla birlikte, Kıbrıs sorununa iyi bir çözüm bulunabilmesi için enerji konusunu Türkiye'nin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak değerlendirilme olasılığını açık bıraktığını" dile getirdi.

Stilyanidis, Ada'da garantörlükle ilgili soru üzerine de garantörlüklerin ne kadar gerekli olduğu konusunun ilk başta masaya gelecek ana konulardan biri olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 01:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473