banner564

“Birlikte güçlüyüz sloganı”

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı pazartesi günü düzenleneceği tatbikatın tanıtımını yaptı

“Birlikte güçlüyüz sloganı”
banner598
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı dün düzenlediği basın toplantısıyla, pazartesi günü düzenlenecek “Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi” (IUSARC) Genel Kurul toplantısı ile 28-29 Nisan’da yapılacak “Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlara Milli Hazırlık Tatbikatı-2015”in tanıtımını yaptı.
Basın toplantısında ilk olarak teşkilatın faaliyetlerini anlatan film izlendi. Daha sonra Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş, Sivil Savunma Teşkilatı Hareket ve Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yılmabaşar ve Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı Günhan Erdem birer konuşma yaptı. 
“Sivil Savunma Afet ve Acil Durumlara Milli Hazırlık Tatbikatı-2015”, 28-29 Nisan tarihlerinde Başbakanlık, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda görevli personel ile yerel üniversitelerin arama kurtarma kulüplerine üye öğrencilerinin katılımıyla yapılacak. 
Tatbikat, 28 Nisan Salı günü saat 10.00’da senaryo uyarınca depremin meydana gelmesiyle başlayacak ve Lefkoşa, Girne, Gazimağusa, Güzelyurt ve İskele’de eş zamanlı icra edilecek. 
“Birlikte güçlüyüz sloganı” ile gerçekleştirilecek tatbikatın amacının; afet ve acil durumlara karşı kamusal duyarlılık oluşturarak, bakanlık, kurum ve kuruluşlara arasında işbirliği ve yardımlaşmayı artırmak ve her durumda halkın yanında olunduğunu hissettirmek olduğu açıklandı. 
“Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi” (IUSARC) dördüncü genel kurulu 27 Nisan Pazartesi 10.00-17.00 saatleri arasında Girne’de yapılacak. Toplantı çerçevesinde konseye 6 yeni üniversitenin kabulü ve iki yeni bireysel üyelik onaya sunulacak. 
KKTC’de bulunan 11 üniversitenin yanı sıra 12 yabancı ülkeden 18 üniversiteden akademisyenlerin katılacağı toplantıda, 2016 yılında yapılması planlanan “Birinci Üniversiteler Arama-Kurtarma Oyunları”na katılacak üniversiteler de belirlenecek. 

Yarımbaş: Hayal ettik başardık 
Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş, toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür etti. Yarımbaş, tatbikatla ilgili bilgi vererek, “Biz bir tatbikat hayal ettik, şimdi de gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi. 
Yarımbaş, yaşanan her olayın sonunda eksikliklerini gidermek için değerlendirmeler yaptıklarını ve daha iyisini başarmaya çalıştıklarını ifade etti.

Yılmabaşar: Milli güç sergilenecek
Sivil Savunma Teşkilatı Hareket ve Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yılmabaşar, “Afet ve Acil Durumlara Milli Hazırlık Tatbikatı 2015”in dört aylık bir çalışma sonucu hayata geçirileceğini belirtti. 
Tatbikatta depremin işleneceğini belirten Yılmabaşar, deprem anı ve sonrasını içerecek tatbikatın tüm bölgelerde gerçekleştirileceğini vurguladı. 

Erdem: KKTC’nin tanıtımına katkı sağlayacak
Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem ise, konseyin 2012 yılında kurulan sivil bir inisiyatif olduğunu ve 35 üyeleri bulunduğunu kaydetti. 
Konseyin her yıl nisan ayında Genel Kurul toplantısı düzenlediğini söyleyen Erdem, bu yıl 27 Nisan Pazartesi günü Girne’de 10.00-17.00 saatleri arasında yapılacağını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474