banner564

Bisikletle Lefkoşa turu

Tabibler Birliği, Tıp Haftası kutlamalarının startını verdi

 Bisikletle Lefkoşa turu
banner598

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği, Tıp Haftası kutlamalarına dün Sağlık Bakanlığı önünden başlayıp Belediyeler Birliği önünde sona eren bisiklet turuyla start verdi.

Etkinlikte, Sağlık Bakanlığı’ndan surlar içine pedal çeviren birlik üyesi doktorlar, halkı sağlıklı yaşam için spor yapmaya, yerel yönetimleri de kentlerin alt yapılarını daha sağlıklı ve yaşanabilir planlamaları yönünde göreve çağırdı..

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin de doktorlarla birlikte pedal çevirdiği etkinlikte, Kıbrıs Türk Tabibler Birliği Başkanı Filiz Besim, Belediyeler Birliği önünde basın açıklaması okudu..

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim yaptığı açıklamada, Tıp Haftası kutlamalarına bugün başkent Lefkoşa’da pedal çevirerek start verdiklerini belirterek, etkinliği; hareketsiz yaşam yanında kentlerin daha sağlıklı ve yaşanabilir alt yapıya kavuşturulması için yerel yönetimlere düşen görevlere dikkat çekme amacıyla düzenlediklerini kaydetti.

Obezite, diyabet, kanser, kalp damar hastalıkları ve daha bir çok hastalığın en önemli nedenlerinden bir tanesinin hareketsiz yaşam olduğunu ifade eden Filiz Besim, insanların sağlıklı yaşam sürebilmeleri için hareket halinde olmaları gereğine vurgu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 07:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473