banner564

Bizdekilere örnek olsun

Pirgo muhtarı, 23 bin Euro’luk bir ödeme yüzünden ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla yargılanıyor

Bizdekilere örnek olsun
banner598
   Kuzey Kıbrıs’ta milyonlarca Euro’luk ihalesiz mal alımları, çok sayıda yolsuzluk ve suistimal olayı  siyasiler tarafından bastırılırken, Güney Kıbrıs’ta çok daha küçük rakamlarla ilgili yolsuzluk iddiaları yargıya taşınıyor.
   Rum Elektrik Kurumu davası sonrasında, bu kez Aşağı Pirgo Muhtarı Kostas Mihailidis’in (64), Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi’nde ‘dolandırıcılık’ ve ‘görevini kötüye kullanma’ iddiasıyla yargılanıyor. Muhtar Mihailidis ayrıca ‘komplo’ suçlamasıyla itham ediliyor.
   Fileleftheros gazetesinin haberine göre; 54 yaşındaki mimar Gloria Papadurri de, Aşağı Pirgo Muhtarı Kostas Mihailidis ile birlikte aynı suçlardan yargılanıyor.
   Suçlamanın mali boyutu ise 9 bin 827 Euro’luk bir işin, 23 bin 250 Euro’ya mal edilmesi yönündeki girişimler. İddiaya göre,  Aşağı Pirgo Muhtarı ile söz konusu mimar, İhtiyar Meclisi Heyeti üzerinde baskı kurarak, 9 bin 827 Euro’ya mal olan mezarlık duvarına taş döşenmesi işi için, taşeron Andreas Kleanthus’a 23 bin 250 Euro verilmesini istedi. Bu duruma itiraz eden İhtiyar Heyeti durumu polise bildirdi ve soruşmanın tamamlanması sonrasınde mesele yargıya havale edildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474