banner564

Mustafa Çetereisi’nin, Moldova’ya uçtuğu bildirildi

Ankara’da ‘delil yetersizliği’ ileri sürülerek serbest bırakılan Mustafa Çetereisi’nin önce Londra’ya, oradan da Moldova’ya uçtuğu bildirildi

Mustafa Çetereisi’nin, Moldova’ya uçtuğu bildirildi
banner598
Çiğdem AYDIN
   Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’nin çalınmasıyla ilgili soygun olayında yer aldığı
iddia edilen ve bir süre Ankara’da tutuklu kalan polis müfettiş yardımcısı Mustafa Çetereisi’nin, savcılık tarafından ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle serbest bırakılmasının ardından Londra’ya kaçtığı bildirildi.
   KKTC makamlarının bu bilgiyi teyit etmeleri sonrasında, Mustafa Çetereisi, kişisel facebook hesabından Moldova’da olduğunu bildirdi. Çetereisi “Moldova’dan sevgili ülkem KKTC’ye selamlar”dedi ve başta Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler olmak üzere, üst düzey yetkililere tehdit içerikli bir mesaj gönderdi. Mesajda şunlar yazıyor:
   “Yaptıklarınızın bedelini ödeme sırası ve yapılanların yanınıza kalmayacağını görme zamanı geldi hazır ol; Pervin, İsmail, Zafer, Barış, Aziz ve Salih... Bu kavgayı ben başlatmadım ama bitirmem için bana yalvaracaksınız...”

Şaşırtmaca olabilir
   Mustafa Çetereisi’nin Londra’ya kaçtığını tespit eden polis, facebook hesabından Moldova’da olduğuna ilişkin mesajın şaşırtmaca olabileceğini düşünüyor. Yine de Mustafa Çetereisi’nin Londra’dan başka bir ülkeye gidip, gitmediği İngiliz makamları nezdinde araştırılıyor.
   Babasını tedaviye götüreceği gerekçesiyle polisten kısa süreli izin alarak Ankara’ya giden Mustafa Çetereisi’nin, oradan da bir başka ülkeye kaçtığı yönündeki iddialar, 3 milyon TL’nin saklandığı yeri bulmaya çalışan poliste şok etkisi yarattı. KKTC polisinin ‘resmi ilişki olmasa bile’, Çetereisi’nin İngiltere’den talep etme yönünde girişimlerde bulunduğu belirtiliyor.

Polisin açıklaması havada kaldı
   Polis Basın Subaylığı tarafından dün yapılan açıklamada, Mustafa Çetereisi ile olayda yer aldığı tespit edilen Rifat Fırat (E-41) isimli şahsın KKTC’ye iadesinin sağlanması için Başsavcılık nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğu bildirildi.
    Polis Basın Subaylığı açıklaması şöyle:
   “24 Temmuz 2014 tarihinde Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde Mevlevi çemberinde gerçekleşen soygun olayında yer aldığı tespit edilen ve Türkiye’de bulunan M.Ç. aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti Savcılığı tarafından sorgulanmasına müteakip serbest bırakılmıştır.
   Adı edilenin ve olayda yer aldığı tespit edilen R.F’nin ülkemize iadesinin sağlanması için KKTC Hukuk Dairesi (Başsavcılık) nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur.”

Emareler Türkiye’ye gönderildi
   Soygun olayının planlayıcısı olduğu iddia edilen ve yurt dışına kaçan Mustafa Çetereisi’nin kardeşi Bilay Çetereisi’nin, polise verdiği ifadede suçunu kabul ettiği bildirilmişti. Ancak, zanlıların mahkemeye çıkarılarak, haklarında 4’er gün tutukluluk emri alınması sonrasında sözkonusu ifadelerin ‘baskı altında alındığı’ iddia edildi.
   Polis, ortaya atılan iddiaları dikkate almayarak, soygun sonrasında Kalkanlı bölgesinde meydana gelen yangın yerinde ele geçirilen maske ve kıyafet parçalarını DNA tespiti amacıyla Türkiye’ye gönderdi. 
   Diyalog’a bilgi veren bir kaynak ‘elde edilecek sonuçların’, zanlılarla ilgili kararlarda etkili olacağına dikkat çekti.

Diyalog ‘Film olacak’ demişti
    Diyalog dünkü manşetinde, 3 milyonluk soygun olayının ‘dünyadaki banka soygunlarından’ esinlenerek hazırlanan bir plan çerçevesinde gerçekleşmiş olduğuna dikkat çekmiş ve “Film olacak” başlığını kullanmıştı.
   Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda gerçekleşen maskeli ve silahlı soygun olayı ile başlayan filmin ilerleyen sahnelerinde, abileri tarafından yönlendirildikleri belirtilen iki genç tutuklanıyor. Polis olayın tüm yönlerini aydınlatmak için günlerce, haftalarca çaba harcıyor, ancak bir türlü paraya ulaşamıyor.
Daha sonra başrollerde oynayan 2 kişi Türkiye’de ortaya çıkıyor. Birisi Ankara’da tutuklandıktan sonra Savcılık tarafından ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle serbest bırakılıyor.
   KKTC’yi tanıyan Türkiye’nin, büyük bir soygun olayında bir numaralı zanlı durumundaki kişiyi serbest bırakması, KKTC’de şok etkisi yaratıyor, günlerce uykusuz kalan KKTC polisini ve halkı üzüyor.
   Serbest kalan baş zanlı ise Türkiye’den elini kolunu sallayarak, Londra’ya kaçıyor, ardından Moldova’da olduğunu bildiren mesajlar yayınlıyor...
   İşte filmin ilk bölümü böyle...
   Bakalım devamı nasıl gelecek?..


Çetereisi konuştu

Türkiye’de gözaltına alınan ve serbest bırakıldıktan sonra Moldovya’ya gittiği iddia edilen Mustafa Çetereisi dün, ‘Gündem Kıbrıs’ isimli internet haber sitesine açıklamalarda bulundu. Gündem Kıbrıs’ın sorularına Çetereisi şu yanıtları verdi:

Soru: Moldovya'da olduğunuz iddia ediliyor, bu olayın gerçeklik payı var mı?

Mustafa Çetereisi: "Polis teşkilatının âdil olmamasından ötürü daha adaletli davranılan ülkeleri tercih etmek zorunda bırakıldım. Bir kişiyi yargılamadan suçlu bulundu diye açıklama yapan bir teşkilatımız var malesef."

Soru: Kısa bir süre önce sosyal medya hesabından Moldovya'da olduğunu paylaşmışsın, bu konunun doğruluk payı nedir? Yoksa senin adına sahte bir profil hesabı açılarak bu şekilde paylaşımlar mı yapıldı?

Mustafa Çetereisi: "En başta şunu belirtmek isterim ki tehditvari açıklamayı ben yazmadım. Öğrendiğime göre evimde yaptıkları arama esnasında sosyal medya hesabıma ilişkin şifremin yazılı olduğu defterden şifre öğrenilmiş ve sosyal medya hesabım Polis tarafından takip ediliyormuş. Bunu anlamamın ardından sosyal medya hesabımın şifresini değişip, benim adıma yapılan açıklamaları sildim."

Soru: KKTC'ye dönmeyi düşünüyor musun?

Mustafa Çetereisi: "Evet. Tabii ki ülkeme döneceğim. Ancak şu an Polis teşkilatının âdil olduğundan söz etmek imkânsız. Bu âdil durumun sağlandığına inandığım gün ülkeme döneceğim."

Soru: Yapılan soygunla senin, kardeşinin veya adı geçen diğer kişilerin ilgisi olmadığını söyleyebilir misin?

Mustafa Çetereisi: "Soygunda adı geçen kardeşim kesinlikle böyle bir suç işleyebilecek yapıya, karaktere veya imkâna sahip bir insan değildir. Fakat ismini vermek istemediğim teşkilattaki bazı arkadaşlarımdan edindiğim bilgiye göre; kardeşim gözaltına alındıktan sonra, gece baş aşağı bir kör kuyuya sarkıtılıp tehdit edilerek bu ifade alınmış."

Soru: Soyguna ilişkin bir bilgiye sahip misin? Soygunu kimin yaptığı hakkında bizimle paylaşabileceğin bilgin veya iddian var mı?

Mustafa Çetereisi: "Bana göre esas sorgulanması gereken soruşturmanın başındaki Polis Müdürü ve soyulan banka memurunun kardeşidir.
Sizce bu kadar kolay mı önü kesilmiş bir arabadan parayı alıp kaçmak, para almaya çalışılırken hiç kimse müdahale etmemiş mi? Ayrıca bir kiralık araçla para taşındığını, ve ne zaman taşındığını araçta parayı taşıyan kişiler söylemedikten sonra o arabada para taşındığını kim bilebilir?
Ayrıca araçta parayı getiren kişinin kardeşi Güzelyurt Adli Şuba Amiri olursa bu soruşturma salimen yürütülebilir mi, Neden bu kadar gün bulunamadıktan sonra kurban seçilerek suç ona yıkılıyor?"

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474