banner564

BKP’den bir heyet Omirou ile görüştü

BKP’den bir heyet Rum Yönetimi Meclis Başkanı Yiannakis Omirou ile görüştü.

BKP’den bir heyet Omirou ile görüştü
banner598
BKP’den yapılan açıklamaya göre, Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan başkanlığındaki BKP heyeti, Omirou’nun daveti üzerine, Kıbrıs sorunu, devam etmekte olan müzakere süreci ve var olan sorunların nasıl aşılacağı konularında görüşme gerçekleştirdi.
Toplantı sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın seçimleri kazanmasının ardından görüşmelerin iyimser bir havada başladığını ve devam etmekte olduğuna dikkat çekerek, görüşmeler neticesinde iki toplumlu, iki bölgeli federal çözüme en erken zamanda ulaşılmasını desteklediklerini vurguladı.
Federasyona karşı çıkarak ve tartışmaya açarak hiçbir kazanç sağlanamayacağını söyleyen İzcan, federasyonu reddetmenin BM Güvenlik Konseyi Kararlarını ve bugüne kadar üzerinde uzlaşılan konuları yok saymak anlamına geldiğini belirtti.
Her iki taraftaki çözüm yanlılarının liderleri cesaretlendirmeleri, teşvik etmeleri ve çözüm yönünde atacakları adımlara destek olmaları gerektiğinin altını çizen İzcan, çözümsüz geçen zamanın tüm Kıbrıslıların aleyhine olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474