banner564

Bölgeyi cazibe merkezi yapın

Karpaz’da her yıl yaşanan öğretmen sorununa dikkat çeken Özyiğit, hükümete çözüm önerisi sundu:

Bölgeyi cazibe merkezi yapın
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Karpaz bölgesinde her yıl yaşanan öğretmen sorununun önüne geçmek için Karpaz’ın öğretmenler için cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini kaydetti. 
Mustafa Arabacıoğlu’nun Milli Eğitim Bakanlığı görevinden istifasının ardından Bakanlığın vekaleten dönüşümlü yürütüleceği yönündeki iddialar olduğunu belirten Özyiğit, “Eğitim Bakanlığı vekaleten dönüşümlü yönetilecek kadar ‘değersiz’ ve ‘kolay’ bir bakanlık değildir, bu eğitime ve ülke gençliğine yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri olur” dedi. 
TDP’den verilen bilgiye göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Milletvekili Hüseyin Angolemli, İskele İlçe Başkanı Kemal Yıldız ile Parti Meclisi Üyeleri İsmet İlkhan ile Fesih Dağ’dan oluşan TDP heyeti, Karpaz bölgesindeki bazı okullar ile Dipkarpaz Belediye Başkanı’na ziyaret gerçekleştirdi.  Sırasıyla Kumyalı İlkokulu, Dipkarpaz İlkokulu, Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu ile Yeni Erenköy Lisesi’ne gerçekleştirilen ziyaretlerde, okul yetkililerinden ve Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’dan bilgi alındı, TDP’nin görüş ve düşünceleri aktarıldı. Eğitim yılının başlamasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen, birçok okulda müdür, müdür muavini, öğretmen ve hademe eksikliği olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nun öğretmen eksikliği nedeniyle açılamadığını belirten Özyiğit, yaşanan durumu ‘içler acısı’ olarak niteledi. 

“Karpaz’a özel uygulama gerekli”
Karpaz bölgesi ve okullarının her yıl ciddi sıkıntı yaşadığını ifade eden Özyiğit, Karpaz’daki sıkıntıların aşılması için Karpaz’a özel unsurlar geliştirilerek bölge okullarının cazip hale getirilmesinin şart olduğunu vurguladı.
Karpaz bölgesindeki okullarda görev yapan öğretmenlere ek tahsisat verilmesinin teşvik edici bir unsur olabileceğine dikkat çeken Özyiğit, lojman sorununun çözülmesinin de şart olduğunu kaydetti. 
“Kaynak yok” demenin kolaycılık olduğunu savunan Özyiğit, “Yandaşlarına milyonlarca vergi kıyağı geçen hükümet, öğretmenlere çok cüzi bir miktar için kaynak yok derse inandırıcı olmaz” dedi. 

“Boş lojman yok”
TDP Genel Başkanı Özyiğit, Karpaz bölgesinde görev yapan öğretmenlerin en önemli sorunlarından birinin de lojman olduğuna işaret etti. 
Karpaz bölgesindeki lojmanların tümünün dolu olduğu bilgisini aldıklarını kaydeden Özyiğit, “Dipkarpaz’a gidecek olan öğretmen nerede kalacak” diye sordu.  Karpaz’a atanacak öğretmenlerin “Göç Yasası” nedeniyle çok düşük maaş alacaklarını, hazırlık ödeneği dahi alamayacaklarını ileri süren Özyiğit, genç öğretmenlerin her gün Karpaz’a nasıl gidip geleceklerini sordu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2014, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473