banner564

“Bölünmüşlük sona ermeli”

Cemal Özyiğit, Cenevre’deki zirvenin Kıbrıs'ı, barış adası yapmak adına tarihi bir fırsat olduğunu belirtti

“Bölünmüşlük  sona ermeli”
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne İlçesi Dayanışma gecesi düzenledi.
Gecenin açılış konuşması MYK üyesi Ayşe Öztabay tarafından yapıldı. Ardından Girne İlçe Başkanı milletvekili Zeki Çeler, Genel Sekreter Asım İdris ve Genel Başkan Cemal Özyiğit birer konuşma gerçekleştirdiler. 
Genel Başkan Cemal Özyiğit konuşmasında, Cenevre'de gerçekleştirilecek olan Kıbrıs Zirvesi'nin, Kıbrıs'ı, Ortadoğu ve dünyaya örnek olacak barış adası yapmak adına tarihi bir fırsat olduğunu kaydetti.
Özyiğit, "Temennimiz tüm konularda genel bir uzlaşı sağlanarak adil, kalıcı bir çözümün temellerinin atılmasıdır. Bu noktada da tüm taraflara tarihi bir görev ve sorumluluk düşmektedir" dedi. 
Cumhurbaşkanı Akıncı'nın daveti üzerine, milletvekili Zeki Çelerle birlikte TDP olarak Cenevre Zirvesinde yerlerini alacaklarını belirten Özyiğit, adadaki bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak, Kıbrıs'ı barış adası yapmak adına her türlü katkıyı vereceklerini kaydetti. 
TDP Genel Sekreteri Asım İdris de son dönemdeki gelişmelerin parti içindeki birlik ve beraberliği güçlendirdiğini, artı bir motivasyon yarattığını kaydetti.
TDP Girne İlçe Başkanı, milletvekili Zeki Çeler de Cumhurbaşkanı Akıncı ve ekibinin Kıbrıs Türk toplumunun eşitliği, özgürlüğü ve güvenliğini sağlayacak, iki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı federal bir devlet kurmak için canla başla çalıştığını belirtti.
Gecede kısa birer konuşma gerçekleştiren eski TKP'nin son genel başkanı, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, TKP eski milletvekillerinden Esat Varoğlu ile Çetin Veziroğlu ise TKP'nin tüm malvarlığı ile ideolojisi ile TDP'de olduğunu vurguladılar.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2017, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474