banner564

Böyle olmamalı

Kansere yenik düşen Bengü Şonya’nın ardından gözyaşı döken ailesi, yaşananlara sitem etti

Böyle olmamalı
banner598
Kamil HÜNERLİ

   Zamansız vedası, ülke genelinde büyük üzüntü yaratan Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) eski Genel Sekreteri Bengü Şonya dün İsmail Safa Camisi’nde kılınan öğle ve cenaze namazından sonra Lefkoşa Kabristanlığı’nda toprağa verildi.
   Gözyaşlarının sel olduğu, Hayriye ve Hüseyin Şonya’nın genç yaşta kaybettiği evlatlarının arkasından ağıtlar yaktığı cenaze töreninde duygu dolu anlar yaşandı.
Dürüstlüğü, siyasetteki ilkeli duruşuyla birçok kişinin sevgisini kazanan Bengü Şonya’yı son yolculuğuna büyük bir kalabalık dualarla uğurladı.

Sevenleri yalnız bırakmadı
   Şonya’nın cenaze törenine; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Maliye Bakanı Zeren Munğan, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek ,UBP Lefkoşa Milletvekileri Zorlu Töre, Faiz Sucuoğlu, Ersin Tatar, Gazimağusa belediye Başkanı İsmail Arter, Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayları Mustafa Akıncı ve Kudret Özersay’ın yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri, ailesi ve çok sayıda seveni katıldı.
Yakalandığı kanser hastalığıyla uzun süredir mücadele eden 59 yaşındaki Şonya, önçeki gün sabah hayatını kaybetmişti. 

Aile yakınları ayakta güçlükle durdu
Bengü Şonya’nın erken vedası karşısında yıkılan; annesi Hayriye Şonya, babası Hüseyin Şonya, eşi Olcay ve oğlu Hakan Şonya’nın yanı sıra aile yakınları ve yakın arkadaşları cenaze töreni boyunca ayakta durmakta güçlük çekti.
Aile yakınları, geride temiz bir siyasi yaşam, çok sayıda seven bırakan Bengü Şonya’nın isminin yaşatılacağını, onun hedeflerinin takipçisi olacaklarını söyledi.

“Her söz düğümleniyor...”
Sevenlerinin gözyaşları ve duaları arasında toprağa verilen Bengü Şonya’nın bir arkadaşı, “Çok büyük bir kayıp! Ne diyeceğimi bilemiyorum. Her söz düğüm düğüm boğazıma takılıyor. Daha 12 gün önce  doğum gününü kutlamıştık. İyi dileklerde bulunup nice yıllar dilemiştim. Şimdi de Allah'tan rahmet diliyorum. Ne acımasız ne yalan bir dünya! Allah rahmet eylesin. Mücadele, demokrasi adına ve onurlu duruşlarıyla hatırlanacak olan çok iyi bir insanı kaybettik. Mekanı cennet olsun. Allah geride kalanlara uzun ömür ve sağlık versin” diyerek duygularını aktardı.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473