banner564

‘Böyle olmasını istemezdim’

Keziban Karam’ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında sürücü Tutku Karam’ın önünü kesmekle suçlanan Önder Özengil tutuklandı

 ‘Böyle olmasını istemezdim’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Aslanköy’de önceki gün saat 15.30 sıralarından meydana gelen ve Keziban Karam’ın ölümü ile sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet veren sürücü Önder Özengil, polisin yaptığı soruşturma neticesinde tutuklanarak dün Gazimağusa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Gazimağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli polis çavuşu Sinan Çetinbaş,  18 Ocak 2015 tarihinde saat 15.30 raddelerinde zanlının FJ 987 plakalı aracı ile Lefkoşa-Gazimağusa anayolunun sağ şeridinde seyrederken, Aslanköy yakınlarında bir anlık dikkatsizliği sonucu yolun soluna geçerek, aynı istikamette gitmekte olan ve arkasından gelen Tutku Karam yönetimindeki FP 029 plakalı  aracın önünü tıkadığını söyledi. 

Bir anda önünü tıkadı
Tutku Karam’ın bir anda önünün tıkanması nedeni ile direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve aracın yolun solundan çıkarak 2 metrelik uçurumdan yuvarlandığını ve akasya ağacına çarptıktan sonra tavanı üstünde durduğunu anlatan Çetinbaş, kaza sonucunda aracın arka koltuğunda oturmakta olan Keziban Karam’ın olay yerinde yaşamını yitirdiğini, araç sürücüsü Tutku Karam ile ön koltukta yolcu olarak bulunan Hüseyin Karam’ın hafif yaralanarak Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldıklarını aktardı.

Araçta 10 bin TL maddi hasar oluştu
FP 029 plakalı araçta 10 bin TL maddi hasar oluştuğunu belirten Çetinbaş, konu aracın sürücüsünün Lefkoşa Burhan Devlet Hastanesi’nde müşahede altında bulunduğunu ve taburcu olmasının akabinde teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarılacağını ifade etti. Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyleyen Çetinbaş, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını, ayrıca zanlının dava sonuçlanıncaya değin sürüş ehliyetine el konulmasını talep etti.

“Arkadan gelen araca yol vermek istemiş…”
Yargıç Banu Soyer’in söz vermesi üzerine kendini savunan zanlı Önder Özengil, sağ şeritte seyrettiği esnada arkasından gelen aracın yol vermesi için kendisine selektör yaptığını, kendisinin de araca yol vermek için birden bire sol şeride geçtiğini ve sol şeritte arkasında bulunan aracın da  10 metre boyunca bir sol bir de sağ tarafa gittiğini anlatarak, “böyle olsun istemezdim” dedi.

Teminat şartlarını yerine getiremedi
Huzurundaki şahadeti ve beyanı değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlının KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin 50’şer bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmeleri şartı ile serbest bırakılmasına karar verirken, dava sonuçlanıncaya kadar zanlının sürüş ehliyetine el konulmasına emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2016, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474