banner564

Böylesi daha güzel

Töre ile Tatar “Plan kabul edilseydi ciddi sorunlar yaşanırdı” diyor

Böylesi daha güzel
banner598

 Pelin YÜKSELAY

   Meclis Başkan Yardımcısı, UBP milletvekili Zorlu Töre ile UBP milletvekili Ersin Tatar’a göre, Annan Planı’nın Rumlar tarafından reddedilmesi bir bakıma iyi oldu.
   “Plan kabul edilseydi büyük sıkıntılar yaşanacaktı” diyen Tatar, bundan sonra 2 devletli bir modelin düşülmesi gerektiğini söyledi.
   Töre ise KKTC’ye sahip çıkılmasını istedi.
   İşte görüşler:


UBP Milletvekili Ersin Tatar: 
   “Rumlar 2004 Annan Planı referandumuna evet deseydi Türkiye KKTC’den çekilmiş olacaktı. AB de Kıbrıs Türkü de büyük sıkıntıya girecekti. Komisyonlar kurulacaktı. AB içinde Kıbrıs Türkü azınlık durumuna düşecekti.
   Referandumun sonucunu anlamak isteyen anlar anlamak istemeyen anlamaz. KKTC’ye mahcupturlar. Her şeyi yanılttılar. Büyük hayal kırıklığı oldu. Hayır diyenler AB’ye alındı bize iki yüzlülük yapıldı.
   Bundan sonra iki devlet çatısı altında bir model düşünülmeli. 


Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre

   “Rumlar ‘Evet’ deseydi KKTC ortadan kalkardı. Türk askeri adadan çıkardı. Kuzeydeki topraklar Rumlara geçerdi KKTC yok olmak için aşağıya giderdi.
   Annan planının çok iyi olduğu söylendi. Evet diyerek çok büyük iş yapıyor gibi göründü. Hayır denseydi esas büyük iş çıkardı bir kazanç elde etmeye çalışındı ama elde edilmedi.
KKTC devletimiz vardır devletimizin statüsünü yükseltmek için gerekeni yapılmalı devletimize ana vatanımıza sahip çıkmalıyız. 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2018, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473