banner564

Bu acı dinmez

Trafik kurbanı 4 öğretmenin aileleri, kaza yerinde biraraya geldi

Bu acı dinmez
banner598
Zorkun TAŞER

Lefkoşa-Güzelyurt anayolu, Türkeli Kavşağı’nda tam bir yıl önce meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4 akademisyen için dün anma töreni düzenlendi.
Ailesi, sevenleri, öğrencileri ve dostlarının katıldığı anma töreninde, kazada hayatını kaybeden öğretim görevlileri Yrd. Doç. Dr. Figen Arkın, Ayşe Hadımcı Candemir, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz için gözyaşları sel oldu.
Kazanın meydana geldiği noktaya öğretim görevlilerinin yakınları karanfil bırakırken, Figen Arkın’ın annesi de gözyaşı içinde tütsü bıraktı.
Feci kazadan bir kaç ay sonra anayol üzerine yapılan beton bariyere tepki gösteren acılı aile yakınları, bariyer üzerine öğretim görevlilerinin başharflerini yazıp, “Sizi unutmayacağız” şeklinde sprey boya ile yazı yazdı.

“Dört melek için bir araya geldik”
Anma töreninde konuşma yapan öğretim görevlisi Figen Arkın’ın yakını Karakuş Öz, “Bir yıl önce bugün, hayallerinden, sevenlerinden, yakınlarından ve ailelerinden zamansız ve hiç hak etmedikleri bir şekilde koparılarak alınan dört melek için burdayız. Hala gerçek olduğuna inanamadığımız olayın meydana geldiği noktadayız. Öncelikle burada bulunan herkesin başı sağ olsun. Bizleri ve dört meleğimizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Dilek Yılmaz, O’bir eğitmendi. Güler yüzü ve sevgisi ile eğitim veriyordu. O anne olacaktı. İmge Kozok, o da bir öğretim görevlisiydi. O da anne olacaktı. Figen Arkın, o da bir öğretim görevlisiydi, hayalleri vardı ve anne olacaktı. Bu yaşanan dehşet olaydan sonra, kayıplarımızın ardından, neler yaşandığını, nasıl eksikliklerimizin olduğunu, kelimeler ile ifade edemiyorum. Yaşadığımız kader değil cinayettir. Bir yıldır yapılan yorumları dinledim. ‘Kimse bu yaşanılanları yaşamak ve yaşatmak istemez’ gibi. Ama ben bunu kabul etmiyorum. Yapılan davranış, başta kendi canı olmak üzere, başkalarının da canlarını sonlandırabileceğini bilmek zorunda. Hepimiz bilmek zorundayız. Yolun karanlık olması, bozuk olması mazaret değil. Şimdi soruyorum; az ileride gece kulüpleri var, neden orası ışıl ışıl. Bu duvar bariyer neden daha önce yoktu. Bu yol üzerinde can güvenliği için neler yapıldı?  Aslında asıl sorum şu; Sayısız trafik suçu işlemiş ve bu suçların birçoğu sürat ve dikkatsizlikten olan bir kişinin trafikte ne işi var?  Cevabı ben söyleyim; alkollü araç kullanmak 595 TL, kırmızı ışık ihlali 238 TL, cep telefonu kullanmak 238 TL, yargı ve yargı yapanlara soruyorum; süratli ve dikkatsiz araç kullanmak kaç TL? Kaç yıl? 3 yıl mı? İyi halden iki yıl mı? Torpil ile bir yıl mı? Cevabını alamayacağım sorular için özür diliyorum. Ellerinden hayalleri alınan sadece onlar değil, dört ailenin ocağını söndüren yerleri doldurulamayacak gidişleri ile bize ışık tutan çok özel insanlar. Dört eğitmen, dört kadın, dört anne için adalet diyoruz. Dört meleğimizi saygı ile anıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473