banner564

Bu acının tarifi yok

Öğrencileri taşıyan minibüsün kamyon tarafından ezilmesiyle meydana gelen trafik kazası, toplumda büyük üzüntü ve tepki yarattı

Bu acının tarifi yok
banner598
Girne-Değirmenlik yolunda dün sabah saatlerinde öğrencileri taşıyan minibüsün tır araç tarafından ezilmesiyle meydana gelen trafik kazası, toplumda büyük üzüntü ve tepki yarattı.
İkisi öğrenci 3 kişinin hayatını kaybettiği, 3’ü ağır 7 kişinin de yaralı olduğu kaza nedeniyle bir çok etkinlik iptal edildi, örgütler taziye mesajlarıyla yollara ve trafiğe önlem istedi.
Ticaret Odası taziye mesajında, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Turkcell Kuzey Kıbrıs ile işbirliği halinde bugün akşam düzenlenecek 4. Kıbrıs Türk Ticaret Odası Girişimcilik Zirvesi’nin ertelendiğini bildirdi.
DEV-İŞ de, taziye mesajı yayımladı ve bugün akşam yapılacak 40. yıl resepsiyonunu ertelediğini duyurdu.
Dağ yolunda meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden öğrenciler için bugün tüm ilk okullarda saygı duruşu yapılacak.
Tüm ülkeyi yasa boğan üzücü kazadan sonra yayınlanan mesaj ve tepkilerin bazıları şu şekilde:

Siber: Ülkemizin başı sağ olsun
Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber, meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden tüm yurttaşlara Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.
Siber, “Ülkemizin başı sağ olsun" dedi.


Özgürgün: Büyük üzüntü duyuyorum
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Girne dağ yolunda 3 kişinin ölümü ve 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan acı trafik kazasından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “evlatlarını kaybeden acılı ailelere başsağlığı, yarılılara geçmiş olsun ve acil şifalar” dileğinde bulundu. 
Başbakan Özgürgün, konferans vermek üzere gideceği İstanbul ziyaretini de yaşanan bu acıdan dolayı iptal ettiğini duyurdu. 

Alanlı: Sorumlulukların yerine getirilmesi elzemdir
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, trafik kazasıyla ilgili olarak, “Artık herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi elzemdir” dedi.
Alanlı, “Kazada hayatını kaybedenlerin acısını kalbimizde en acı şekilde hissetmekteyiz. Kendilerine Allahtan rahmet, yaslı ailelerine baş sağlığı diler, kazada yaralanan kardeşlerimize de acil şifalar temenni ederim” dedi.

Denktaş: Ailelerine sabırlar dilerim
Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, trafik kazası nedeniyle mesaj yayımladı.
Denktaş mesajında, yaşanan feci trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diledi.
Vatandaşların, olayın hemen ardından kan bağışı yaparak göstermiş oldukları duyarlılığın takdire şayan olduğunu belirten Denktaş, kan bağışı yaparak hayat kurtarmaya çalışan vatandaşlara teşekkür etti.

Anastasiadis, taziye mesajı yayımladı
Öte yandan Değirmenlik-Girne dağ yolunda meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası nedeniyle Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis taziye mesajı yayımladı.
Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis, şahsi sosyal medya hesabından (twitter ) paylaştığı mesajında, “Beşparmak Dağı’nda meydana gelen kazadan derin üzüntü duyuyorum. Hayatını kaybedenlerin yaslı ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Rum Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos da, sosyal medya hesabında, Kıbrıs Türk tarafının talep etmesi halinde Rum yönetiminin elinden gelen yardıma hazır olduğunu belirtti. Papadopulos, Rum Sözcü Nikos Hristodulidis’in Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ile telefon görüşmesi yaptığını da ekledi.
DİKO ve Vatandaşlar İttifakı da yazılı açıklama yaparak kazada ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Kaza nedeniyle mesajlar yayınlandı
Üzücü kaza nedeniyle; UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı Sunalp Sencer, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, MÜSİAD Başkanı Okyay Sadıkoğlu, Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, Devrimci Komünist Birlik Sözcüsü Yusuf Alkım, Aktivistlerin mücadele ağı Dayanışma, Kıbrıs Türk Orta Eğitim öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), KKTC Din Görevlileri Birliği, Din Görevlileri Sendikası ve Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen), 
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği birer mesaj yayınlayarak, kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara şifa diledi. Mesajlarda, yüreklere ateş düşüren kazaların tekrarlanmaması için siyasi iradenin gerekli önlemleri alması yönünde çağrı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 09:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Akın Tangül
Akın Tangül - 7 yıl Önce

Bizde ve Adanada çocuklarımızı kaybettik,Allah rahmet eylesin,ana babalarına başsağlığı ve sabırlar dilerim.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473