banner564

Bu defa başaramadı

Irak vatandaşına sahte Bulgaristan pasaportu sağlayan Aykut Tarkuç polis tarafından tutuklandı

Bu defa başaramadı
banner598
Çiğdem AYDIN
Lefkoşa’daki gerçekleşen sahte pasaport alışverişi, polise gelen bir ihbarla ortaya çıktı. Yapılan operasyonda sahte kimlik satıcısı Aykut Tarkuç ve kimliği almaya çalışan Irak uyruklu Nasıh Bahaalddın Muhaalddin, otel odasında suçüstü yakalandı. Tutuklanan zanlılar dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede mesele ile ilgili bilgi veren polis memuru Hüseyin Ergüleç olayla ilgili bulguları aktardı. 
Ergüleç, zanlı Aykut Tarkuç’un 28 Nisan 2017 tarihinde 19.30-20.30 saatleri arasında, daha önceden temin etmiş olduğu Desislav Donchev adına düzenlenmiş sahte Bulgaristan pasaportunu zanlı Muhaalddin’e teslim etmek için Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir otel odasında buluştuklarını söyledi. 

Suçüstü yakalandılar
Ergüleç, alınan ihbar üzerine harekete geçen polis ekiplerinin zanlıları otel odasında suçüstü yakaladıklarını ve sahte pasaportu emare olarak aldıklarını belirtti. 
Polis memuru Hüseyin Ergüleç, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında zanlıların gönüllü ifade verdiklerini belirterek tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için ilk etap da 3 gün tutuklu kalmalarını talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2017, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473