banner564

Bu düzen değişmeli

Son zamlardan sonra alım gücü düşen vatandaş sütün fiyatının 3.75, biranın ise 3.50 TL olduğunu söyleyerek yetkililere mesaj gönderdi

Bu düzen değişmeli
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Kuzey Kıbrıs’ta son dönemde yapılan zamlara tepki gösteren Gazimağusalı vatandaşlar, alım güçlerinin düştüğünü söyledi. 
Hükümetin son uyguladığı zamların hayatlarını çekilmez duruma getirdiğini belirten vatandaşlar, zamların dövizin yükselmesine bağlandığını hatırlatarak, “O zaman döviz düşünce fiyatlar neden ucuzlamıyor” şeklinde konuştu. Diyalog muhabirine konuşan Maraş bölgesi esnafı İbrahim Kaptan Gedik ise özellikle birçok temel gıda maddesine yüzde 20’lere kadar varan zamların geldiğini ifade ederek, müşterinin alım gücünün düştüğünü ve alışverişlerini kısmak zorunda kaldığını, bu durumun da kendilerine olumsuz yönde yansıdığını dile getirdi.

Alkol sütten ucuz
Tüp gazın fiyatının yaklaşık 42 TL’den 45 TL’ye çıkarıldığını anımsatan İbrahim Kaptan Gedik, son olarak tüp gaza 1 TL’lik bir zam daha uygulandığını ve fiyatının 46 TL’ye çıktığını söyledi. Genel gıda ürünlerine yüzde 15 ile 20 arasında zamlar geldiğini belirten Gedik, sütün fiyatının 3.75, biranın ise 3.50 olduğunu anımsatarak, alkolün sütten daha ucuz olduğunu vurguladı.

Vatandaş ne dedi
Ali Acar:  Son zamanlarda yapılan zamlar belimizi iyice büktü. Örneğin 42 TL’ye alınan tüp 46 TL oldu, benzin, mazot ve gıda maddelerine yapılan son zamlar hayatımızı iyice çekilmez bir noktaya getirdi. Bir emekli olarak benim aldığım zam %3 ile 4 oranındayken, fiyatlara getirilen zamlar %15 ile 20 arasında, bu aradaki fark nasıl kapanacak? Halkın büyük çoğunluğu güneyden alışverişini yapıyor, bizim tüccarlarımız ise Rumlarla rekabet edebileceklerini söylüyor, nerede verdikleri o vaatler? Zammın yükselmesini dövizin yükselmesine bağlayanlara soruyorum, döviz düşüşe geçince fiyatlar neden inmiyor?

Zafer Özlemler: Yapılan son zamlar iyice belimizi büktü, özellikle temel gıda maddelerine yapılan zamlar vatandaşı oldukça zor durumda bırakacak. Döviz günden güne yükseliyor, memurlarımız, emeklilerimiz TL üzerinden ödeniyor ancak alışverişlerini döviz üzerinden yapıyorlar, gün geçtikçe emekli olsun çalışan olsun batağa doğru gidiyor. İnsanlar gün sonu evlerine parasız dönüyor. Durum çok kötü.

Ali Teran: Tüpe, temel gıda ve mazota yapılan zamlar direk olarak bizi olumsuz etkilemektedir, gıda maddelerine %20 zam yapılırken maaşlara neden sadece %3 zam yapılıyor. 

Doğan Altın: Askerliğimi yeni bitirdim ve yeni bir iş yeri kurmak istiyorum, ancak gerekli olan alet ve malzemelerin fiyatları arasında dağlar kadar fark var, askere gitmeden önce ile şimdinin arasında %40 ile 60 arasında bir oran söz konusu. Dükkanımı kurabilmek için paraya ihtiyacım var ancak zamlar karşısında hiçbir şey yapamıyorum. Temel gıda, mazot ve tüpe yapılan son zamlarda vatandaşın işini iyice güçleştirecek türden, hükümetimiz neden biraz insaflı davranmıyor. Tüp mazot aldı başını gidiyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2017, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474