banner564

Bu kez ruhsatsız silahtan

Hakkında kara para aklama suçundan birkaç ay önce soruşturma yapılan Sajid yine tutuklandı

Bu kez ruhsatsız silahtan
banner598
Suna ERDEN
Tecavüz zanlısı Tarık Mart’a kefil olmak için Ekim ayı 2017 tarihinde Girne Kaza Mahkemesi’ne tanık olarak çıkıp, 200 bin TL değerinde Range Rover arabası olduğunu söyleyerek dikkatleri üzerine çeken ve mahkeme tarafından hakkında mal varlığının kaynağıyla ilgili soruşturma başlatılan Pakistan uyruklu KKTC vatandaşı Sajid Masood Mohammad, yine polislik oldu. 
Hakkında kara para aklama suçundan başlatılan soruşturma kapsamında aracına el konulan zanlı bu kez de kanunsuz ateşli silah ”tasarruf ve taşıma” suçlarından tutuklandı. Zanlı dün teminat talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Suçunu kabul etti
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlı Sajid Masood Mohammad, Kasım-Aralık ayları arasında meydana gelen kanunsuz ateşli silah ”tasarruf ve taşıma” suçlarından tutuklandığını söyledi. Özmüezzin, Mohammad’ın taşıdığı boş şarjörün önceki gün Doğanköy’de evinde yapılan aramada bulunduğunu belirterek, işlediği suçu kabul ettiğini kaydetti. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, uygun bir teminat talebinde bulundu. 

Teminata bağlandı
Yargıç Mesut Mesutoğlu, Sajid Masood Mohammad’ın işlediği suçun ciddiyetine dikkati çekerek kamuda artış gösteren ciddi ve vahim suçlar arasında yer alan kanunsuz ateşli silah taşıma ve tasarruf suçlarının ağır cezalık bir suç olduğuna dikkati çekti. Mesutoğlu, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak için yurt dışına çıkışını yasaklayarak KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 100 Bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2017, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473