banner564

“Bu kolay bir iş değil”

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Öyle bir anlaşma üretmek zorundayız ki hem Rumların ‘hayır’ oyu ‘evet’e dönecek hem de Kıbrıslı Türklerin ‘evet” oyu yerinde kalacak” dedi

“Bu kolay bir iş değil”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği’yle işbirliği protokolü imzalamak amacıyla adada bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği’nden bir heyeti kabul etti.
Ziyarette Mithat Yenigün başkanlığındaki konuk heyete Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer de eşlik etti.
Ziyarette konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, geçen yıl Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin kendilerine işbirliği önerisinde bulunduğunu, kendilerinin de bunu memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.
“Birlikten güç doğar” ifadesini benimsediklerini söyleyen Yenigün, konsorsiyumlar kurarak dünyaya yayılan büyük ve güzel işler yapmayı arzu ettiklerini ve şimdiye kadar 104 ülkede faaliyetlerde bulunduklarını ifade etti.

Sudan herkes kazançlı çıkabilir
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da kabuldeki konuşmasında, protokolün hayırlı olmasını diledi ve bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladığını söyledi.
Akıncı, Annan Planı referandumunda yaşanan durumun yeniden yaşanmasını istemediklerini kaydederek, “Öyle bir anlaşma üretmek zorundayız ki hem Rumların ‘hayır’ı ‘evet’e dönecek, hem de Kıbrıslı Türklerin ‘evet’i yerinde kalacak” dedi.
Bunun kolay bir iş olmadığını, sancılı bir süreç olmasını zaten beklediklerini ve öyle de devam ettiğini belirten Akıncı, yürüdükleri yolun inişli çıkışlı bir yol olduğunu ve önlerindeki tablonun ne toz pembe, ne de kapkara olduğunu söyledi.
Kıbrıs’ın içinden geçtiği bu dönemde bu birlikteliğin ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Akıncı, Kıbrıs’ın geleceğinin inşa edilmesi sürecinin yaşandığını, tüm arzularının müzakereleri iki tarafın da kabul edebileceği barış zeminine oturtabilmek olduğunu belirtti.
Kıbrıs’a Türkiye’den gelen sudan tüm Kıbrıs’ın yararlanmasının tüm tarafların kazançlı çıkabileceği yeni bir senaryo olduğunu kaydeden Akıncı, bunların geçmişte olmadığını ve bu yeni denklemde tüm bunlar olurken Kıbrıs sorunu da çözülürse yeni yapılaşmaların, inşaat faaliyetlerinin gündeme geleceğini kaydetti. Akıncı, bu durumda işbirliklerinin önemli olduğunu söyledi.

Liderler Pazar günü de görüşecek
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis pazar günü Kıbrıs müzakerelerine devam edecek.
Cumhurbaşkanlığı’ndan elde edilen bilgiye göre, liderler saat 10.00’da ara bölgede görüşmeler için hazırlanan binada bir araya gelecek. Görüşmeden sonra basına açıklama yapılması beklenmiyor. 

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2015, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473