banner564

“Bu oyuna gelmeyelim”

Denktaş, 2004’teki gibi son yıllarda Türkiyeli-Kıbrıslı ötekileştirmesinin çift taraflı olarak çoğaldığını savundu ve internetteki yazışmaları örnek gösterdi

“Bu oyuna  gelmeyelim”
banner598
Demokrat Parti Ulusal Güçlerin (DP UG) mayıs ayında gerçekleştirilecek 10. Olağan Kurultayı öncesinde ilçe, köy ve mahalle kongreleri kapsamında Korkuteli kongresinde de Korkuteli Örgütü, Kadın ve Gençlik Örgütü Başkanları ile kurultay delegeleri ile sandık sorumluları belirlendi. 
Korkuteli köyünde Genel Başkan Serdar Denktaş’a Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Fikri Ataoğlu, Parti Meclisi Divan Başkanı Afet Özcafer ile parti üst düzey yöneticileri eşlik etti. 
DP UG heyeti ilk olarak burada da köy halkının ve delegelerinin beklentilerini dinledi; güncel konularda görüş alış verişinde bulundu. 
Serdar Denktaş, Kıbrıs sorununa ilişkin, “Tıpkı 2004 referanduma giden süreçte olduğu gibi iki halkı (Anadolu ve Kıbrıs Türk halklarını) birbirine düşürme operasyonu yeniden hortladı. Hepimiz çok dikkatli olmalıyız. Dikkat edin son yıllarda Türkiyeli-Kıbrıslı ötekileştirmesi çift taraflı çoğalıyor. Sosyal medya üzerinden izlediğinizde de bunu apaçık görebiliriz. Buradan Türkiye, Türkiye’den buraya küfürlü yorumlar ve suçlamalar gittikçe çoğalıyor. Ve bu böyle guduru (sıradan) bir şey değil. Bu planlı, iki halkı birbirinden soğutmaya yönelik bir muameledir. Uluslararası bir kampanyadır. Oysa Anadolu halkının Kıbrıs hassasiyeti, bizim en büyük gücümüzdür. O hassasiyet zayıfladıkça bizim gücümüz de zayıflıyor. Dikkat edelim bu oyuna gelmeyelim. Sağduyulu ve hoşgörülü olalım” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474