banner564

Fabiola ülkesinde

Süratli ve dikkatsiz sürüş yaparak 26 yaşındaki Kamerunlu’nun ölümüne neden olmakla suçlanan Taşkın Kahraman kefaletle serbest bırakıldı

Fabiola ülkesinde
banner598
Melin DOBRAN
Süratli ve dikkatsiz sürüş yaparak, yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan 26 yaşındaki Kamerun uyruklu yaşındaki Fabiola Grace Mawe’nin ölümüne neden olmakla suçlanan Taşkın Kahraman kefaletle serbest bırakıldı. Üzücü kazada hayatını kaybeden yaşındaki Fabiola Grace Mawe’nin naaşının ise memleketi Kamerun’a gönderildiği öğrenildi.
Hakkında alınan 3 günlük tutukluluk süresi dolan ve hakkındaki soruşturma tamamlanan zanlı Kahraman, dün teminat talebiyle yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada, zanlı Taşkın Kahraman’ın “Dikkatsiz ve tedbirsiz sürüş”, “Trafikte adam öldürme”, “Dikkatsiz sürüş” Tehliklei sürüş” ve “Evrak eksikliği” suçlamaları ile gözaltına alındığı belirtildi. Polis, 25 Mart tarihinde zanlı Taşkın Kahraman’ın yönetimindeki FJ 560 plakalı araçla Dr.Fazıl Küçük Bulvarı’na doğru süratli bir şekilde seyrederken, o esnada yolu yaya olarak karşıya geçmeye çalışan Fabiola Grace Mawe’ye çarptığını söyledi. 

Çarptıktan sonra 100 metre gitti
Polis, zanlının çarpmanın ardından 100 metre sonra boş arazi içerisinde durduğunu ifade etti. Ağır yaralanarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırılan Mawe’nin saat 01.15 sıralarında yaşamını yitirdiğini kaydeden polis, Mawe’nin ölüm nedeninin çoklu kırık, beyin kanaması ve iç kanama sonucu öldüğünü tespit ettiklerini söyledi. Kazanın ardından tutuklanarak mahkemeye çıkarılan zanlının 3 gündür poliste tutuklu bulunduğunu ifade eden polis, alınan 3 günlük tutukluluk süresinde birçok kişiden ifade alındığını ve kazanın gerçekleştiği yerdeki kamera görüntülerinin incelendiğini kaydetti. 

12 bin lira nakdi teminat yatırdı
Kahraman aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, zanlının KKTC’de 3 yıldır çalışma izni ile kaldığını ve mutfak teknisyeni olarak özel bir şirkette çalıştığını söyledi. Polis, Kahraman’ın davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.
Mahkeme, Taşkın Kahraman’ın ileride yargılanmak üzere, yurt dışına çıkışını yasaklayarak, sürüş ehliyetine el konulmasına, KKTC vatandaşı 1 kişinin imzalayacağı 200 Bin TL’lik kefalet senedi ve 12 Bin TL nakdi teminat yatırarak serbest bırakılmasına emir verdi.
Üzücü kazada hayatını kaybeden yaşındaki Fabiola Grace Mawe’nin naaşının ise memleketi Kamerı-un’a gönderildiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474