banner564

YKP’den destek istedi

Tahir Gökçebel, hükümetin reform adı altında “hak budamaya” giriştiğini ve muhalefet edenlerin bunu sorgulaması gerektiğini kaydetti

YKP’den destek istedi
banner598
Tahir Gökçebel başkanlığındaki Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) heyeti Yeni Kıbrıs Partisi’ni (YKP) ziyaret etti.
Ziyarette konuşan KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, hükümetin reform adı altında “hak budamaya” giriştiğini ve muhalefet edenlerin bunu sorgulaması gerektiğini kaydetti.
Özellikle eğitimde birçok sorun yaşandığını ve anti-demokratik uygulamalarla hak budamaların devam ettiğini belirten Gökçebel, eğitim, sağlık gibi en temel konulara çözüm getiremeyenlerin “3-5 ayrıcalıklının hizmetkârı haline geldiğini” ifade etti.
Öğretmenin statüsünün düşürüldüğünü, eğitime siyasi müdahalenin yaşandığını, İlahiyat Koleji adı altında “geleceğin canlı bombalarının” yetiştiğini savunan Gökçebel, tüm siyasi partilere yapılacak ziyaretlerin ve verilecek CD ve yazıların ardından, eylemsel tepkilere geçeceklerini de bildirdi.
YKP Yürütme Kurulu Üyesi Murat Kanatlı da konuşmasında, KTOEÖS’le çeşitli kez bir araya gelerek yapılabilecek somut hareketleri konuştuklarını ve bunu yapmaya devam edeceklerini belirtti.
Kanatlı’nın ardından söz alan YKP Yürütme Kurulu Üyesi Hamit Aygün de eğitimde özelleştirmeye karşı eleştirilerini dile getirerek, DAİ ve DAK’ın Nişantaşı Üniversitesi’ne devredilmesi sürecinde yaşanan olaylara değindi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2016, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474