banner564

“Bu rüyadan vazgeçin”

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rum tarafının halen Enosis hayali içinde olduğunu söyledi ve çağrıda bulundu:

“Bu rüyadan vazgeçin”
banner598
 Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kıbrıs'ı çözmek için gayret sarf ediyoruz ama Rum tarafının halen Enosis hayali, rüyası içinde olduğunu da son meclisten çıkardıkları kararlarda gördük ve samimi yaklaşmadıklarına şahit olduk. Eğer gerçekten Kıbrıs'ta çözüm istiyorlarsa bu tür rüyalardan vazgeçecekler." dedi.
   Antalya'nın Alanya ilçesinde Alanya Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleriyle bir araya gelen Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumun önemli bir oylama olduğuna dikkati çekti. 
   Kıbrıs müzakerelerine değinen Çavuşoğlu, "Kıbrıs'ı çözmek için gayret sarf ediyoruz ama Rum tarafının halen Enosis hayali, rüyası içinde olduğunu da son meclisten çıkardıkları kararlarda gördük ve samimi yaklaşmadıklarına şahit olduk. Eğer gerçekten Kıbrıs'ta çözüm istiyorlarsa bu tür rüyalardan vazgeçecekler. Çözümün ve müzakerenin çerçevesi belli. Siyasi eşitliğe, iki kesimliliğe saygı duyacaklar. Orada seçim yaklaştıkça bunu da söylemleriyle sulandırmaya başladılar" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474