banner564

Bu şekilde gitmez

Esnaf; seçime katılan partilerin sağlık, yol, trafik ve çevre konularına öncelik vermesini istiyor

Bu şekilde gitmez
banner598
Melin DOBRAN
Lefkoşa Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren işyeri sahipleri, seçime katılan partilerin sağlık, trafik, yol ve çevre temizliğine öncelik vermesini istiyor. İlgiizlik yüzünden sorunların sürekli arttığına dikkat çeken işletmeciler “Bugüne kadar böyle geldi ama bu şekilde devam edemez”diyor.
İktidara gelenlerin genellikle kamudaki sorunlarla uğraştığını, zaman zaman sendikaların eylemlerini yatıştırmaya yönelik önlem aldığını belirten sanayi esnafı, ülkenin öncelikli sorunlarına karşı duyarsız kalındığına dikkat çekiyor.
Sanayi bölgesindeki işletmecilerin seçimler ve sorunlarla ilgili görüşleri şöyle:


Ahmet Yayğıç:
Seçimden sonra oluşacak olan hükümetten, sağlık ve yol konularına el atmasını istiyorum. Biz yıllardan beridir sanayi bölgesinde çalışıyoruz ve burada çok sorun var. Gerek çöp, gerek lağım, gerek düzensizlik olsun. Bu gibi sorunlara da el atılmasını istiyoruz. Bu seçimde Ulusal Birlik Partisi başa gelebilir diye düşünüyorum ama bu seçim çekişmeli geçecek diye görüyorum.

Fikret Atilaoğulları:
Seçimden sonra oluşacak olan hükümetin, öncelikle ülkeyi düzeltmesi gerekiyor. Ülkemizde özellikle sağlık ve yol konusunda sıkıntı var. Yollarımız yol değil. Sanayi bölgesi zaten sorunlu bir bölgedir. Düzensizlik ve çöpler görüntü kirliliği oluşturuyor. Önce bunlar düzeltilmeli. Hiçbir partinin tek başına iktidar olacağını düşünmüyorum.

Abdullah Topal:
Biz sanayi bölgesi esnafı olduğumuz bölgeye el atılmasını istiyoruz. Buradaki düzensizlik ve çöp yığınları, aldı başını gidiyor. Ciddi şekilde bölgenin düzene konulması lazım. Bölge sanayi mi yoksa araba mezarlığı mı belli değil. Seçimden sonra oluşacak olan hükümetten önce yolları düzeltmesini istiyoruz çünkü yollarımız yol olmaktan çıktı. Trafik ise darmadağın. En iyi hizmeti Ulusal Birlik Partisi verdiği için tek başına iktidar olabileceğini düşünüyorum.

Kayhan Tunalı:
Seçimden sonra oluşacak olan hükümetin önce yol konusuna el atmasını istiyorum. Memlekette yol yok. Esas sorun ise trafiktir. Bu seçimde ise herhangi bir partinin tek başına iktidar olacağını sanmıyorum çünkü her partinin oy potansiyeli değişkendir. Sürpriz bir şekilde bir parti çıkarsa, o da Kudret Özersay’ın partisi olur.

Aziz Şahin:
Seçimden sonra oluşacak olan hükümetin, her şeye el atması lazım. Sanayideki düzensizliğe, çöpe ve yola bir çare bulması lazım. En önemlisi sağlık ve çöptür. Esnaftan çöp parası toplanır ama çöpler toplanmaz. Bence hiçbir parti tek başına iktidar olamaz. Hemen hemen tüm partilerin icraatlarını gördük.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474