banner564

Bugün kader günü

‘Emtaş Kuyumculuk’ soygununun Rum zanlısı Pavlos Pavlikkas için polis cezaevi talebinde bulundu

Bugün kader günü
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen “Emtaş Kuyumculuk” soygununun Kıbrıslı Rum zanlısı Pavlos Pavlikkas, aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlanmasına müteakip dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
   Polis, Pavlikkas’ın davalarında hazır bulunmasını temin etmek amacı ile 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep ederken savunma avukatı Öner Şerifoğlu talebe itiraz ederek, tanık dinletmek amacı ile mahkemenin tehir edilmesini istedi. Yargıç Hazal Hacımulla ise savunmaya bir fırsat vermenin adil olacağı kanaatine vararak, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı bugüne ertelediğini açıkladı.

Soruşturma tamamlandı

   Mahkemeye meseleyi anımsatan Adli Şube’de görevli polis memuru Raif Safa, zanlının 22 ile 24 Ekim 2016 tarihinde, Gazimağusa’da “Emtaş Kuyumculuk” isimli işletmede meydana gelen ve 136 bin TL değerinde ziynet eşyasının sirkat edildiği mesele ile ilgili mehtaldar olduğunu söyledi. 
   Zanlının gönüllü ifade vererek 4 suç ortağı ile beraber konu işletmeye geldiğini ve konu suçun işlendiğini itiraf ettiğini aktaran Safa, zanlı aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildirdi.

Serbest kalırsa kaçar

   Zanlının aleyhine getirilen davanın ciddiyetine vurgu yapan Safa, KKTC ile hiçbir bağı olmayan zanlının serbest kalması halinde yargılanmaktan kaçacağını iddia ederek davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.
   Zanlı avukatı Öner Şerifoğlu müvekkilinin poliste verdiği ifadenin doğru tercüme edilmediğini ve polisin kendi işine geldiği gibi ifadeyi kaleme aldığını iddia etti. Müvekkilinin kesinlikle suçlamaları kabul etmediğini savunan Şerifoğlu, müvekkilinin beraat edeceğini ve bu yüzden yargılanmaktan kaçmayacağını ileri sürdü. 
   Cezaevi talebine itirazi olduğunu ve mahkemeye tanık dinletme arzusunda olduğunu belirten Şerifoğlu, tanıkları hazır edebilmek için kısa bir süreye ihtiyacı olduğunu ifade ederek mahkemeden kısa süreli bir tehir talebinde bulundu.
   Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, savunmaya bir fırsat verilmesinin uygun ve adil olacağını belirterek, duruşmayı tanıkların dinlenmesi için bugüne ertelediğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2016, 08:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474