banner564

“Bugünden oyum hayır”

Denktaş, ortada bir taslak metin dahi yokken halka çözüm yönünde umut pompalandığını ve bunun büyük bir aldatmaca olduğunu söyledi

“Bugünden  oyum hayır”
banner598
Demokrat Parti (DP) 10. Olağan Kadın Örgütü Kurultayı önceki gün gece yapıldı. DP Genel Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kurultaya; DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, eşi Müge Denktaş, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Genel Sekreter Mehmet Erol Aktoprak, ilçe başkanları, parti yetkilileri, Kadın ve Gençlik Örgütleri ve partililer katıldı.
DP’den verilen bilgiye göre, kongre, Başkanlık Divanının seçilmesiyle başladı. Mehmet Erol Aktoprak divan başkanı oldu. Başkanlık divanının oluşturulmasının ardından saygı duruşu yapıldı, istiklal marşı okundu, konuşmalar yapıldı. 
DP) Kadın Örgütü Genel Başkanlığına Esen Yalın Aktoprak seçildi.
DP Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak, konuşmasında, var oluş mücadelesinde ve sonrasında ülkenin kalkınması ve ilerlemesinde Kıbrıs Türk Kadının büyük emeği olduğunu vurguladı. 
Aktoprak, tüm kadınların siyasete girmesi ve siyasetin içinde aktif rol üstlenerek yer alması çağrısında da bulundu. 

Denktaş: Acı üzerinden siyaset yapılıyor
DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş da, partinin kuruluşundan bu zamana kadar görev alan tüm kadınlara teşekkür etti. 
Siyasi Partiler Yasası’nın değiştiğini, böylelikle kadın adayların en az yüzde 30 oranında listelerde yer alması gerekeceğinin altını çizen Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk kadınına aktif siyasete girme çağrısı yaptı. 
Serdar Denktaş, eleştirecek bir şey bulunamadığı, ana muhalefet partisinin dahi “kerhen eleştiri” yaptığı ve sendikaların da artık “eylemsizlikten” şikâyet ettiği bir dönemde ülkede infial yaratan ve tüm ülkeyi yasa boğan trafik kazası ile birlikte bazı kesimlerin acı üzerinden siyaset yaptığını savundu.

“Taslak metin bizimle paylaşılmalı…”
Konuşmasının sonunda Kıbrıs konusuyla birlikte müzakere sürecinin gidişatı hakkında da kısa bir konuşma gerçekleştiren Serdar Denktaş, öncelikle Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti liderlerini Ocak ayında Cenevre’de yapılacak Kıbrıs Zirvesi ve 5’li konferansa katılmaya daveti hakkında konuştu. 
Cumhurbaşkanının daveti üzerine kendilerinin de bir talep mektubu ilettiklerini söyleyen Serdar Denktaş, bu yazıda Cumhurbaşkanına; “Cenevre’de gerçekleşecek 5’li konferansın artık bütün olayın son aşaması olduğunu, buraya kadar gelindiğine göre ellerinde mutlaka bir taslak metinin var olduğunu, o taslağın kendileriyle de paylaşılmasını” istediklerini kaydetti. 
Serdar Denktaş, “Ocak ayında Cenevre’de artık sona gidiyoruz ancak henüz ortaya bir taslak metin dahi çıkmamış. Ama halkımıza pompalanan ‘artık sonuca geldik, çözüm çok yakın, çözüm olacak’ yönünde. Ben bu durumun büyük bir aldatmaca olduğu iddiasındayım” dedi. 
Olası bir referandumda bugünden oyunun “hayır” olduğunu da yineleyen Serdar Denktaş, siyasi eşitlikte, egemenliğin paylaşımında ve kullanımında zafiyetler gördüğünü söyledi. 
Konuşmaların ardından Faaliyet ve Kesin Hesap Raporlarının okunup ve oylanması, ardından seçimler yapıldı. 

Yönetim belirlendi…
DP 10. Kadın Örgütü Genel Başkanlığına tek aday olarak Esen Yalın Aktoprak yeniden oy birliği ile seçildi. 
DP Kadın Örgütü Merkez Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

“Şeyda Luckinger, Emete Gerçel, Turhan Dülgeroğlu, Pembe Tölük, Fatma Haydaroğulları, Şerife Yavuz, Emrim Kayıkçı, Aysel Ergün, Meryem Rıfkı, Samiye Yıldırım, İmren Aytaçoğlu, Azmiye Yınal, Reyhan Kişmir, Tülay Atalay.”

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2016, 08:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473