banner564

Bunu hep yapıyor

“Ben bir fakir polisim” diyerek Lefkoşa’nın terminal bölgesinde Ayşe Beyaz Bayram’dan 50 TL koparan Erdil Konyalıoğlu Gazimağusa’da yakalandı

Bunu hep yapıyor
banner598
Zorkun TAŞER

Kuzey Kıbrıs genelinde birçok yerde kendini polis olarak tanıtarak, işyeri sahiplerinden para temin eden ve defalarca cazeevine girip çıkan Erdil Konyalıoğlu, halen daha uslanamadı.
Başkent Lefkoşa’da, 7 Ocak günü terminal bölgesinde bulunan “Zarif Shoes” isimli iş yeri sahibi Ayşe Beyaz Bayram’a kendini Değirmenlik Karakolu’nda görevli polis olarak tanıtıp, paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek 50 TL nakit para alarak kaçan Erdil Konyalıoğlu, dün gece polis tarafından Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandı.

Benzer suçlarla bağlantısı olabilir
Lefkoşa’da dün nöbetçi mahkemeye çıkarılan Konyalıoğlu, Lefkoşa ve Girne’de işlenen birçok benzer suçla bağlantısının olabileceği şüphesiyle aleyhinde üç gün süreyle soruşturma maksatlı tutukluluk emri alındı.
Lefkoşa Nöbetçi Mahkemesi huzurunda görülen davada, İddia Makamı, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Tukay Alper’i mahkemeye tanık olarak dinletti.

‘Polisim’ dedi 50 TL’yi kaptı
Polis, zanlı Erdil Konyalıoğlu’nun, 7 Ocak tarihinde Lefkoşa Terminal bölgesinde faaliyet gösteren “Zarif Shoes” isimli işyerine gidip, kendini Değirmenlik Karakolu’nda görevli polis memuru olarak tanıttıktan sonra, iş yeri sahibi Ayşe Beyaz Bayram’dan sahtekarlıkla 50 TL nakit para aldıktan sonra kaçtığını belirtti.

Lefkoşa’da ‘çarptı’, Mağusa’ya uçtu
Zanlının 10 Ocak günü Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandığını belirten polis, zanlının eşgaline benzeyen bir kişinin Lefkoşa ve Girne’de benzer suçlardan arandığını, kişinin söz konusu zanlı olup olmadığının araştırılması gerektiğini belirterek üç gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

“Ertesi gün geri verdim…”
Mahkeme de söz alan zanlı Konyalıoğlu ise, “Parayı doğrudur aldım. Fakat gidip ertesi gün verdim. Bana şikayetçi olmadığını söylediler” dedi.
Verilen şahadet ve beyanın ardından Yargıç, zanlının soruşturmanın selameti açısından üç gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473