banner564

“Bürokratik engel kalkacak”

Halkın Partisi, iktidara gelmeleri durumunda engelli vatandaşların özel araç alımlarında kolaylık sağlanacağını bildirdi

“Bürokratik  engel kalkacak”
banner598
Halkın Partisi (HP) Engelsiz Yaşam Çalışma Grubu, engelli vatandaşların özel araç alırken yaşadıkları sıkıntıları değerlendirdi ve HP’nin konu ile ilgili çözüm önerilerini açıkladı.
HP Engelsiz Yaşam Çalışma Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları olan özel araçları alırken yaşadıkları en büyük sıkıntı bürokratik işlemlerin fazlalığı ve karmaşıklığıdır. Yaşanan sorunlara çözüm olacağı iddiasıyla yapılan yasal tadilatlar ise daha büyük kaosa yol açmaktadır. Özellikle engel türlerine göre izin verme uygulamasındaki tutarsızlıklar nedeniyle bu bürokratik işlemler daha da artmakta, basit bir araç alma işlemi yıllarca sürerek işkenceye dönüşmektedir. 
   Sabit engeli olan vatandaşlarımızdan defalarca sağlık raporu istenmesi, yapılacak işlemler için engelli vatandaşlarımızın birden çok kez sağlık kuruluna girmesi kabul edilebilir değildir. Devlet dairelerinin fiziksel yetersizliği de engelli vatandaşlarımızın işlemleri takip etmesini zorlaştırmaktadır. Halkın Partisi olarak göreve gelir gelmez, bugünden açıkladığımız şekilde, tüm engelli vatandaşlarımızın bu sorunlarını ortadan kaldıracağız. Anayasamız devlete engelli bireylerin özel olarak korunmasını sağlama görevi yüklemekte iken, vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarına kavuşmaları yıllardır çileye dönüşmüştür. Bu durum, sosyal devleti kendine ilke olarak benimsemiş partimiz için kabul edilemezdir.
Engelli vatandaşlarımızın özel araç alması ile ilgili yasal mevzuatta engelli tanımı yapılmamıştır. Devlet dairelerinde yasal mevzuatı bilen sınırlı sayıda memurun olması, mevzuatın yoruma açık ifadeler içermesi, önerge ve tüzüklerle yapılmaya çalışılan düzenlemelerin durumu içinden çıkılmaz hale getirmiş olması vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarına rahatça kavuşmalarını engellemektedir. Halkın Partisi olarak göreve gelir gelmez, ilgili yasal düzenlemeleri ivedilikle yaparak engellilik tanımını sarih hale getirecek, vatandaşlarımızın yasal haklarına kolaylıkla kavuşmalarına imkân sağlayacağız. Engelli vatandaşlarımızın özel araç alırken, eşit şekilde, tüm vergi, resim ve harçlardan muaf tutulmalarını yasal mevzuata bağlayacağız."

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473