banner564

Büyük coşku 91 yaşında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, KKTC’de de etkinliklerle kutlanacak

Büyük coşku 91 yaşında
banner598
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bugün kutlanacak. Etkinlikleri, bugün saat 09.00’da Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın TC Büyükelçiliği İkametgahı’nda yer alacak tebrik kabulüyle başlayacak.
Etkinlikler çerçevesinde, bando konserleri de düzenlenecek. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Konseri Girne Atatürk Anıtı önünde saat 16.00’da, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bando Konseri ise Gazimağusa Maraş’ta saat 16.45’te yapılacak.

İlçelerdeki tören programları
Lefkoşa’da ilk tören,  saat 09.30’da Atatürk Anıtı’nda yer alacak. Protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulacağı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesiyle devam edecek, daha sonra Anıt Özel Defteri imzalanacak. Lefkoşa’daki ikinci tören Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda saat 10.00’da başlayacak. İstiklal Marşı okunduktan sonra tören birlikleri denetlenecek, halkın bayramı kutlanacak. Tören, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir subayın ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun konuşmasının ardından resmi geçitle sona erecek.

Gazimağusa’da ilk tören, saat 15.00’te Zafer Anıtı’nda yapılacak. Zafer Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlayacak tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların göndere çekilmesi ile tamamlanacak.
Polat Paşa Bulvarı’ndaki tören ise 15.30’da kaymakam, komutan ve belediye başkanının birliklerle halkın bayramını kutlamasıyla başlayacak. 

Girne’de, Atatürk Anıtı'ndaki tören saat 15.30’da protokol sırasına göre çelenklerin konulmasıyla başlayacak. 

Güzelyurt’ta ise ilk tören, Atatürk Anıtı önünde saat 14.00’te, çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak. 

İskele’deki, tören, Ecevit Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 15.00’te yapılacak.

Lefke'de, Atatürk Anıtı önünde saat 09.45’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak tören, birliklerin denetlenmesi, halkın bayramının kutlanmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam edecek. 

Akdoğan’daki tören, Akdoğan Atatürk Anıtı önünde saat 09.00’da çelenklerin konması, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrakların göndere çekilmesiyle başlayacak.
 
Geçitkale’de düzenlenecek törenler ise saat 09.00’da Atatürk Büstü önünde yapılacak. 

Mehmetçik’de  de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri çerçevesinde Atatürk Anıtı önünde saat 09.30’da tören düzenlenecek.  

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473