banner564

Büyük fırsat

Çavuşoğlu’nun daveti üzerine İstanbul’a gidecek olan AKEL lideri Kiprianu, Ulusal Konseyin çözüm ilkelerini birinci elden aktaracağını söyledi

 Büyük fırsat
banner598
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Türkiye’ye davet edilen AKEL lideri Andros Kiprianu, bu davetin Müzakereci Özdil Nami aracılığıyla iletildiğini söyledi.
   Kiprianu; Rum Yayın Kuruluşu RİK’e yaptığı açıklamada İstanbul ziyaretinin kesin tarihinin bu ay içerisinde netleşeceğini belirtti.
   Kiprianu Çavuşoğlu ile görüşmek üzere İstanbul’a gitmeye hazır olduğunu belirterek; Rum Ulusal Konseyi’nde belirlenen  Kıbrıs sorununun çözümüne dair tez ve görüşlerin Türkiye’ye ilk elden aktarma fırsatı vereceği için ziyaretin çok önemli olduğunu ifade etti.
   Andros Kiprianu, Çavuşoğlu ile görüşülecekleri konusunda Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le istişare edeceğini ve çözümün Türkiye’nin çıkarına olduğu argümanını öne çıkarıp, ikna etmeye çalışacağını anlattı.
   Kiprianu, Çavuşoğlu’nu şahsen tanıdığını; çünkü 4 yıl Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde birlikte olduklarını kaydetti.
   Haberde AKEL Genel Sekreteri’nin, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile de görüşme ihtimali olduğuna işaret edilirken, 2005’te de, Nikos Anastasiadis başkanlığındaki DİSİ heyetinin İstanbul’a giderek zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile temas ettiği hatırlatıldı.
    Fileleftheros haberi “Andros Kiprianu İstanbul’a Gitmek Üzere Bavul Hazırlıyor” ve Haravgi “Kıbrıs Rum Tarafının Tezleri AKEL Genel Sekreteri Tarafından Türkiye’ye Aktarılacak” başlığıyla yayımladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474