banner564

“Büyük zorluklar çektik”

CTP’nin 46 yıllık tarihini Hüseyin Celal anlattı:

“Büyük zorluklar çektik”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin 46. kuruluş yıldönümü etkinlikleri, “Yüreğin Solunda Barışın Yolunda” konseptiyle önceki akşam İskele’de devam etti.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, parti kurucularından Hüseyin Celal’in konuk olduğu “CTP’nin Dünü ve Bugünü” konulu etkinlikte, ilk kuruluş yıllarındaki mücadele ve Yenidüzen’in hangi şartlarda kurulup yaşatıldığı dahil parti tarihinden kesitler aktarıldı.
Etkinliğin açış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Hüseyin Mülazim, parti kurucularından Hüseyin Celal sayesinde dayanışmanın ne anlama geldiğinin anımsandığını ifade etti. İlçe olarak düzenledikleri etkinlikte CTP’nin nasıl ortaya çıktığını ve ne mücadelelerden geçip bu günlere geldiğini anlatmak istediklerini kaydeden Mülazim, bunu en iyi anlatabilecek kişinin Hüseyin Celal olduğunu ve bu yüzden etkinlikte konuşmacı olarak yer aldığını dile getirdi.
CTP kurucularından Hüseyin Celal, partiyi kurdukları dönem hem kendilerine, hem de ailelerine yönelik birçok tehdit aldıklarını anlattı. CTP’nin kurulduğu dönemin ülkedeki sol görüşlü insanların sindirilmeye çalışıldığı bir dönem olduğunu dile getiren Celal, CTP’nin faşist kesimlere karşı kurulduğunun bilindiğini ve bu nedenle düzen için tehdit olarak görüldüğünü kaydetti.
Yine de bu kötü koşullara rağmen birilerinin öne atılması gerektiğini anlatan Celal, Ahmed Mithat Berberoğlu’nun o dönem kendisinin avukatı olduğunu anımsattı. Berberoğlu’nun bir gün kendisini yanına çağırıp parti kurma isteğini dile getirdiğini söyleyen Celal, Berberoğlu’yla bu yola çıkmayı kabul ettiğini ve diğer arkadaşlarıyla birlikte CTP’yi kurduklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2016, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474