banner564

Büyükkonuk'ta muhteşem bir gün

Büyükkonuk Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel eko-gün nedeniyle çok sayıda vatandaş Karpaz’a akın etti

Büyükkonuk'ta muhteşem bir gün
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

   Büyükkonuk Belediyesi tarafından dün 16’sı gerçekleştirilen ve adanın en iyi etkinliklerinden biri olan Büyükkonuk Eko-Gün nedeniyle çok sayıda vatandaş Karpaz’a akın etti.
   Etkinlik çerçevesinde kurulan standlarda  organik ürünler, Kıbrıs’a özgü hamur işleri, yöresel yemekler,  el emeği, göz nuru eşyalar görücüye çıktı.
   Halk dansları gösterilerinin de yapıldığı Eko-Gün’e katılan vatandaşlar, havanın da güzel olması nedeniyle mutlu bir gün geçirdiler.
   Ziyaretçi akınına uğrayan Büyükkonuk sakinleri ise, haftalardır bugünü beklediklerini ve güzel satış yaptıklarını belirterek, organizasyonu gerçekleştiren belediye yetkililerine teşekkür ettiler.

Akıncı ve Yorgancıoğlu da katıldı

   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bazı bakan ve milletvekilleri de dün Büyükkonuk’u ziyaret etti. Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, konuklarla yakından ilgilendi.
   Akıncı, köye girişinde zeytin dalı ile buhurlandı, daha sonra Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.
    Kıbrıs’taki statükonun sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Akıncı, vatandaşları gelecek endişesinden ve belirsizliğinden kurtaracak, iki kesimli iki toplumlu federatif bir çözüm hedeflediğini söyledi.
   Kıbrıs Türkü’nün siyaseten eşit haklara sahip olduğu bir çözüme ulaşmak için halktan aldığı gücü kullanarak, var gücüyle çalışacağını kaydeden Akıncı, “Kıbrıs’ın ortak geleceğini birlikte inşa edeceğiz. Barış içerisinde bir geleceğe ulaşmak için çalışacağız” dedi.

Kaval ve keman dinletisi

   Telsim Ana sponsorluğunda bu yıl 16’ıncısı düzenlenen etkinlik Kemal Deveci’nin kaval dinletisinin ve Aytaç Çağın’ın sunduğu keman dinletisiyle başladı. Etkinlikte daha sonra Karpaz Kızları Halk Dansları Grubu gösteri yaptı.
   Etkinlikte, sırasıyla Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı birer konuşma yaptı.
   Konuşmaların ardından etkinlik Büyükkonuk Belediyesi Halk Dansları ekibinin gösterisi ile sürdü. Daha sonra Büyükkonuk Kültür Sanat Evinin açılışı gerçekleştirildi. Gün boyu devam eden etkinlikte, Kıbrıs’a özgü yiyecek ve içecek satışının yanı sıra kimi unutulmaya yüz tutmuş el sanatları canlandırıldı. Kerpiç, sabun, kil, ekmek, köfün, donolu sandalye, el makarnası ve kalbur yapımı gibi aktivitelerin yer aldığı etkinlikte, gün boyunca halk dansları gösterileri ile müzik dinletisi de yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473