banner564

Çağdaş’ı fena soydular

Suriye uyruklu 3 kişi hırsızlık suçundan cezaevine gönderildi

Çağdaş’ı fena soydular
banner598

 Suna ERDEN

Gönyeli’de düzenlenen operasyonda hırsızlık yaptıkları tespit edilerek yakalanan Suriye uyruklu Hussin Muohmad, Omar Chaddad ve Ayoub Chaddad hakkındaki soruşturma tamamlandı. Zanlıların üçünün de ülkede kaçak kaldıkları, Omar Chaddad ve Ayoub Chaddad’ın ise 2017 yılında yasa dışı yollardan KKTC’ye gelip hırsızlık yaptıkları için tutuklandıkları ve yargılandıktan sonra güneye ihraç edildikleri ortaya çıktı. İhraç edilen zanlıların yeniden yasa dışı bir şekilde ülkeye geldikleri ve Hussin Muohmad ile birlikte hırsızlık yapmaya başladıkları belirtilirken, üç zanlı dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis, Hussın Muohmad, Omar Chaddad ve Ayoub Chaddad’ın 29 Ağustos’ta 01.45- 02.00 saatleri arasında Savaş Burcu’ya ait Lefkoşa Ortaköy’de faaliyet gösteren Çağdaş Restoran’ın camına taş atıp, kırarak, kirli su tahliye borusunu kırıp içeriye girdiklerini söyledi.

Çaldıkları tasarruflarında bulundu
Polis, zanlıların kasa içerisindeki 500 TL nakit ve 100 TL medeni parayı yazar kasanın üst kısmında bulunan 14 adet 8 bin 461 TL meblağlı çek yapraklarını çaldıklarını, ayrıca sandalyeyi kırdıklarını ifade etti.  Polis, Gönyeli’de düzenlenen operasyon sonucunda zanlıların yakalandıklarını, suç işlemekte kullandıkları levye, eldiven, tornavida ve kar maskesi, el feneri, çeşitli markalarda 10 cep telefonu, bin 620 TL nakit para, 100 dolar, laptop çantası içinde miktarı tespit edilemeyen 10 kuruş, 5 kuruş madeni para, 5 Euro kağıt para, 21 Euro, 80 cent madeni para bulunduğunu aktardı. 
Polis, zanlıların tasarrufunda bulunan 7 adet anahtardan ikisinin, Çağdaş Restoran’a ait motosikletin anahtarı olduğunun belirlendiğini söyledi. 

İhraçta çözüm değil
Üç zanlının da ülkede yasal statüsü olmadığını, zanlılar Omar Chaddad ile Ayoub Chaddad’ın bir yıl önce KKTC’ye yasal olmayan yollardan girip, hırsızlık yaptıklarını ve yargılanarak güneye ihraç edildiğini açıklayan polis, KKTC’de kaçak durumda olan üç zanlının tutuklu yargılanmasını talep etti. Mahkeme, zanlıların 2 ayı aşmamak üzere hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde kalmalarına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473