banner564

Canım çekti içtim

Eski çalıştığı işyerinden 2 şişe viski ile 10 şişe bira çalan Derviş Soğuksu, suçunu kabul etti

Canım çekti içtim
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   İskele’de, eski çalışanı olduğu kahvehaneye gece yarısı girerek, 2 şişe viski ile 10 şişe bira çalan ve bunların bir kısmını da içen Derviş Soğuksu, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak cezalandırıldı. Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı okuyan üye Yargıçlardan Murat Soytaç, sanığın 2 Haziran 2016 tarihinde Necmi Aslanbaba’nın işletmeciliğini yaptığı ve kendisinin de eski müstahdemi olduğu kahvehane içerisine, alüminyum kapıyı hasara uğratıp açtıktan sonra girdiğini söyledi. Soytaç, sanığın 2 şişe viski ile 10 şişe birayı çaldığını aktardı.

Direk sanıktan şüphelenildi
   İşyeri sahibinin ertesi gün durumu fark edip polise bildirdiğini ve tahkikat yapan polise eski çalışanı olan sanıktan şüphelendiğini söylediğini belirten Soytaç, polisin soruşturmasına bu beyan doğrultusunda yön verdiğini ve sanığın ikametgahına gidildiğini ifade etti.

“Canım içki çekti çaldım…”
   Polislerin, sanığın ikametgahına gittiklerini anlatan Soytaç, sanığın polislere hitaben, “geldiğinize göre demek ki  bir şeyler biliyorsunuz, içkileri ben çaldım, canım içki çekti, çaldım” şeklinde beyanda bulunduğunu söyledi.
Soytaç, sanığın işlemiş olduğu suçun ciddi ve vahim suç türleri arasında olup her geçen gün yaygınlaşmakta olduğuna dikkat çekti.
Soytaç, yaygınlık gösteren suçlara kamu yararı gereği ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesinin önemine vurgu yaptı ve bu tür suçları işleyen kişilere hürriyeti bağlayıcı ceza türünden başka bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını söyledi. Sanık lehine ve aleyhine tüm hususları titizlikle değerlendirdiklerini belirten Soytaç, sanığı 3 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2017, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474