banner564

Cebinde 13 bin Euro vardı

Haziran’da ülkeye giriş yapan Ürdünlü Mahmut, 3 ay sonra sahte pasaport ile çıkmaya çalışırken yakalandı

Cebinde 13 bin Euro vardı
banner598
Zorkun TAŞER
Kuzey Kıbrıs’a 21 Haziran 2014’te giriş yapan Ürdün uyruklu zanlı Mahmoud Tawfıq Mohammad Abuserrieh, ülkeden çıkış yasağı olmasına rağmen  arkadaşının pasaportu ve tasarrufunda13 Bin Euro ile Ercan’dan  çıkış yapmaya çalışırken tutuklandı. 
Zanlı hakkında dün Lefkoşa Nöbetçi Mahkemesi’nde görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Emine Tayfun Sel, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Meriç Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Erkan Tekin’i mahkemeye tanık olarak dinletti.
Mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktaran polis memuru Tekin,Ürdün uyruklu zanlı Mahmoud Tawfıq Mohammad Abuserrieh’in, 13 Eylül tarihinde Ercan Devlet Havalimanı’nda zanlının gerçekleştirdiği “Başkasının kimliğine bürünme” “Sahte davranışla kayıt temini” ve “Para kambiyo yasasına aykırı” hareket suçlarından methaldar olduğunu mahkemeye aktardı. 

Gelirken 4 bin Euro fazla getirdi
Zanlının, 21 Haziran 2014 tarihinde, Ürdün’den KKTC’ye giriş yaptığı sırada üzerinde 10 bin Euro’dan fazla para ile yetkili makama beyan etmeden 17 bin Euro ile giriş yaptığını aktaran polis, yetkili makama beyan etmeyerek, zanlının “Para ve kambiyo yasasına aykırı haret” suçunu işlediğini söyledi.

Alkollü iken kaza yaptı
Tekin, zanlı Abuserrieh’in, 24 Ağustos tarihinde Girne’de alkol tesiri altında iken trafik kazası yaptığını, kaza sonrası zanlının Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak, teminat emri gereği seyahat belgelerine el koyulduğunu aktardı.

Pasaportu veren kişi aranıyor
Zanlı Abuserrieh’in, 12 Eylül tarihinde bankada bulunan parasını çekebilmek maksadı ile mahkemeye başvurarak, kendi adına olan Ürdün Pasaportunu aldığını da aktaran polis, zanlının 13 Eylül tarihinde ise polis tarafından aranan  arkadaşının pasaportu ile KKTC’den çıkış yapmak isterken tespit edilerek tutuklandığını aktardı.

Üç gün tutuklu kalacak
Polis, başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu ve  zanlı Abuserrieh’in, poliste üç gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Huzurunda verilen şahadet ışığında Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlı Abuserrieh’in, polis nezaretinde üç gün süreyle tutuklu kalmasını emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2014, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474