banner564

Cesur adım

Atalay’ı ziyaret eden Eide, Kıbrıs’ta bulunan dini diyaloğun nihai çözümle alakalı olarak son derece yapıcı ve yararlı olduğunu dile getirdi

Cesur adım
banner598
Adada temaslar yapan BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Hamitköy'deki Din İşleri Başkanlığı - Din Sitesi'nde yer alan ve saat 10.30’da başlayan görüşmede,Eide ile Atalay’a, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Din İşleri Başkanlığı Güney Kıbrıs Temsilcisi Şakir Alemdar ile Din Görevlileri Birliği Başkanı Fahrettin Öğdü eşlik etti.
Ziyarette konuşan Eide Kıbrıs’ta bulunan dini diyaloğun nihai çözümle alakalı olarak son derece yapıcı ve yararlı olduğunu dile getirdi.
Eide, “Din İşleri Başkanı Talip Atalay’ın da rol oynadığı dini diyaloğun liderleri ve diğer Kıbrıslıları bir çözüm bulunabilmesi için atılması gereken cesur adımlar konusunda cesaretlendirdiğini” de söyledi.

Atalay: Helalleşme kavramı yapıcı rol oynayacak…
Din İşleri Başkanı Talip Atalay da kul hakkının kimin hakkı olursa olsun karşılıklı helalleşmek yoluyla çözülmesi olan helalleşme kavramının adada barış inşa etmek için kullanılacağını ve bunun bir şekilde sonuç vereceğini umduğunu ve bunu düşündüğünü kaydetti.
Atalay, bu süreçte kendilerine düşenin, dini liderler olarak dinin barış ve bir arada yaşama konusunda diğerinin hakkına riayet etmek, diğerinin hakkına uyma konusundaki yapıcı rolünü temsil etmek ve bunu barışa katkı yapar şekilde inşa etmek olduğunu da söyledi.

Buttenheim: Diyaloğu destekliyoruz
BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim da adadaki dini liderler arasındaki diyaloğu BM olarak desteklediklerini kaydetti ve Atalay’a bugün kendilerini kabul etmesinden dolayı teşekkür etti.
Eide’ye de geçmişte diğer dini liderlerle gerçekleştirdiği iyi görüşmelerden ötürü teşekkür eden Buttenheim, sürece olumlu katkı yapacak ve umut verecek şeylerin çok önemli olduğunu vurguladı.


Erdoğan ve Akıncı görüşmesi…
Öte yandan, açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını alan Eide önceki gün gerçekleştirilen görüşmeleri sonrasında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirmesinin istenmesi üzerine, bu açıklamaların adada çözüme yönelik güçlü bir taahhüt olduğunu söyledi ve anladığı kadarıyla Akıncı’nın Ankara ziyaretinin de başarılı bir ziyaret olduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474