banner564

Doğal Gaz Kongresi başladı

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB), Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası'nın Girne Dome Otel’de düzenlediği "1. Petrol ve Doğal Gaz Kongresi" başladı.

Doğal Gaz Kongresi başladı
banner598
"Doğu Akdenizin Hidrokarbon Jeopolitiği ve KKTC Petrol Yasası Esaslarının" tartışılacağı kongre bugün sona erecek. Odanın 40. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kongrede 17 sunum yapılacak. Kongrenin açılışına, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Türkiye'den konuklar ve diğer yetkililer katıldı.
Organizasyon komitesi başkanı Bektaş Göze, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Kıbrıs adasının coğrafi olarak önemine işaret ederek, ada etrafında bulunan doğal gaz rezervlerinden dolayı bölgenin daha da önemli hale geldiğine vurgu yaptı. 
Maden, Metalurji ve Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Birol Karaman, Kıbrıs’ta bulunan gazın barışı tesis etmesini bekledikleri ancak bunun bekleneni ortaya koymadığını belirterek, doğalgazla ilgili ülkede de doğru bir politika izlenmediğini savundu ve bunun üzücü olduğunu kaydetti.
KTMMOB Başkanı Ahmet Hüdaoğlu da, Kıbrıs’ta bulunan enerji kaynaklarının doğru kullanılması ve adaya sorun değil gelecek sağlaması temennisinde bulunarak başladığı konuşmasında, bu konuda her iki tarafa ve diğer ülkelere görev düştüğüne vurgu yaptı.
Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek de, dünyada önemli yer altı kaynakları arasında bulunan petrol ve doğalgazın bugünkü panelin adını oluşturduğunu belirterek, Kıbrıs’ta bulunan kaynaklarda Kıbrıs Türk halkının da Güney Kıbrıs gibi hakkı olduğunu ve bunun göz ardı edilemeyecek bir gerçek olduğunu kaydetti.
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, dünyada büyük bir önem taşıyan enerji kaynaklarının çoğu zaman çatışmayı getirdiğini ancak çözümsüzlük olan Kıbrıs’a barış getireceğine inanç belirtti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474